Δημητριάδης: Σταθμός εμπορευμάτων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Τη δημιουργία νέου σταθμού εμπορευμάτων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με χρονικό ορίζοντα 30 και 5 χρόνια, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι τα έγγραφα βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο για τελική έγκριση.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις, απηύθυνε έκκληση προς όλους να αφήσουν εκτός προεκλογικού τις αρχαιότητες.

Στις δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «μια σημαντική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

είναι αυτή που αφορά τη δημιουργία ενός νέου σταθμού εμπορευμάτων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας».

«Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα βοηθήσει στη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του αεροδρομίου», είπε.

Ουσιαστικά, διευκρίνισε, «η απόφαση αφορά την επέκταση του χρόνου, ώστε να μπορεί να προκηρυχθεί εκεί ένα έργο με διάρκεια 30 +5 χρόνια, δηλαδή ανεξαρτήτως από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης με τον σημερινό διαχειριστή, να μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε εκεί τον κατάλληλο επενδυτή, να είναι δηλαδή ένα έργο βιώσιμο και να προχωρήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο, το οποίο εκκρεμεί εδώ και κάποια χρόνια».

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι «μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να βγούμε σε προσφορές, τα έγγραφα έχουν ετοιμαστεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Λογιστήριο, απ’ όπου περιμένουμε την τελική έγκριση».

Να μείνουν εκτός προεκλογικού τα θέματα αρχαιοτήτων
--------

Απαντώντας σε ερώτηση για καταγγελίες ότι μούμια που έδωσε ο Νάσερ στον Μακάριο έχει χαθεί, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «νομίζω ότι το πιο κατάλληλο θα είναι να πάνε να επισκεφθούν τις αποθήκες και να απολαύσουν εκεί την παρέα μαζί με τη μούμια».

«Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει και να διευθετηθεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Δημητριάδης απηύθυνε έκκληση «να αφήσουμε τα θέματα των αρχαιοτήτων έξω από τις εκλογές».

Να υπενθυμίσω, είπε, «ότι είχαμε και το θέμα με την επίσκεψη του Προέδρου Σίσι, όπου γίναμε ουσιαστικά ρεζίλι, διότι μέσω κάποιων καταγγελιών, οι οποίες δεν τεκμηριώθηκαν στη συνέχεια, ούτε δόθηκαν οποιαδήποτε στοιχεία, είχαμε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η παράδοση στον Πρόεδρο Σίσι τότε των αγγείων».

Φυσικά, σημείωσε, «αυτά τα αγγεία θα δοθούν στην Αίγυπτο», προσθέτοντας ότι «εξάλλου, έχουμε υπογράψει συμφωνία, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική και αφορά την προστασία των αρχαιοτήτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα