Δημητριάδης: Χρειαζόμαστε νέο αίμα στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να προσφέρει αριθμό χορηγιών για όσους φοιτητές επιθυμούν να ασχοληθούν με την ναυτιλιακή βιομηχανία, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι η Κύπρος χρειάζεται νέο αίμα στη σημαντική αυτή βιομηχανία του τόπου.

Μιλώντας σε πάνελ συζήτησης που οργάνωσε ιδιωτική εταιρεία παροχής επιχειρηματικών συμβουλών στη Λεμεσό, με θέμα "Ναυτιλία: Μια βιομηχανία

πάθους, γνώσεως και εμπειρίας", ο κ. Δημητριάδης είπε πως η Κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την εκπαίδευση σε θέματα ναυτιλιακής βιομηχανίας και προς το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο που προσφέρει σχετικό κλάδο σπουδών, να δοθεί αριθμός φοιτητικών χορηγιών σε νέους.

"Πρέπει να ενθαρρύνουμε αυτούς τους νέους κλάδους σπουδών γιατί πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι, ως Κύπρος, έχουμε ανάγκη από νέο αίμα στη ναυτιλιακή βιομηχανία", συμπλήρωσε

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε εξάλλου ότι η Κύπρος είναι περήφανη για τη ναυτιλιακή της βιομηχανία, η οποία "αποτελεί έναν ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας και είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Μεταφορών και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Υπενθύμισε ακόμη πως το Κυπριακό νηολόγιο είναι ένα από τα πρώτα διεθνώς και διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην ΕΕ, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας.

Η Κύπρος ωστόσο, συνέχισε ο κ. Δημητριάδης, δεν είναι μόνο μια σημαία, είναι ένα ολόκληρο ναυτιλιακό κέντρο για το οποίο, όπως τόνισε, είμαστε όλοι περήφανοι.

Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως, πράγματι, το πάθος, η γνώση και οι εμπειρίες είναι οι λέξεις κλειδιά για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, όχι μόνο για τον ιδιωτικό, αλλά και για τον δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε, πέντε νεαροί ομιλητές από τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Κύπρου, μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες αλλά και ιδέες, με στόχο να παρέχουν μια επιμορφωτική συζήτηση στα νέα στελέχη του κλάδου και να εμπλακούν σε διάλογο μεταξύ των στελεχών της ναυτιλίας και τους νέους επίδοξους επαγγελματίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα