ΔΗΚΟ: Τέλος στη διαβούλευση με ΠτΔ όσο υπάρχει "συσκότιση"

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να μετέχει σε οποιαδήποτε διαβούλευση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του "για όσο καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνησή του κρατούν τον κυπριακό λαό μακριά από τα τεκταινόμενα στις διαπραγματεύσεις, στερώντας του το δικαίωμα να ενημερώνεται αλλά και να συμμετέχει σε όλα όσα θα καθορίσουν το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του". Aυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει

ότι θα απέχει από το Εθνικό Συμβούλιο.

Αποφάσισε ακόμη, ότι θα τοποθετείται για τα νομοσχέδια που τίθενται ενώπιον του, μόνο εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων και, όμως πάντα, με γνώμονα το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.

Το κόμμα προχώρησε στις πιο πάνω αποφάσεις, μετά και την ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο του Κόμματος για τα τεκταινόμενα στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών και στο τελευταίο Εθνικό Συμβουλίου, αλλά και για την" υπό επιτήρηση πρόσβαση σε έγγραφα των διαπραγματεύσεων, εντός του Προεδρικού Μεγάρου".

Ακολούθως αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, πως "εδώ και πολύ καιρό επαναλαμβάνει καθημερινά και εμφαντικά ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα πρέπει να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη διαμόρφωση του συνταγματικού του μέλλοντος. Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια, θα πρέπει να μάθουν όλα όσα συζητούνται, πρέπει να μάθουν αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους."

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί αδιανόητο το να προχωρούν ταχέως οι διαπραγματεύσεις και τα κόμματα να ενημερώνονται εκ των υστέρων και με αμφίβολη πληρότητα, χωρίς καμία εκ των προτέρων διαβούλευση και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, προσθέτει.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, η πλέον υπεύθυνη πολιτική πράξη είναι η προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και των συμφερόντων του κυπριακού λαού απέναντι σε κάθε επιβουλή της Τουρκίας, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα