ΔΗΚΟ: Επιμένει για το θέμα της πώλησης των υποκαταστημάτων

Την πρόθεση του ΔΗΚΟ να επαναφέρει το θέμα την πώλησης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη Bουλή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι απάντηση στην πρότασή του είχε την ημέρα που ήρθε ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

στην Κύπρο.

«Η πρόθεση η δική μας είναι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη βοήθεια και στήριξη της Ελλάδας, να επαναφέρουμε το θέμα και να προβούμε σε κάποιες ενέργειες για να προωθηθεί το αίτημα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, να γίνουν έρευνες για εκείνη την εγκληματική πώληση κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να απαιτούμε περισσότερα από την Ελλάδα από ότι κάνουμε στην Κύπρο», αναφέροντας ότι στην Κύπρο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία έρευνα για την πώληση των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα.

Όπως είπε ξεκίνησε μια έρευνα η Κεντρική Τράπεζα μετά από δύο χρόνια δεν είναι γνωστό κάτω από ποιους όρους και προϋποθέσεις γίνεται αυτή η έρευνα.

« Ελπίζουμε και εύχομαι να έχουμε ενημέρωση από την ΚΤΚ προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες για τους όρους εντολής του όποιου ερευνητή, για να μην έχουμε το φαινόμενο που διαπιστώσαμε και σε προηγούμενες περιπτώσεις, όπου απλά κάποιοι ευλογούν τα γένια τους», είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν θα ήθελε να δει τους ίδιους λειτουργούς που έπαιρναν τις αποφάσεις να ελέγχουν τους εαυτούς τους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα