Διχάζει τους κριτικούς η νέα ταινία του Ang Lee

O Ang Lee o σκηνοθέτης που με τρία βραβεία Όσκαρ, έκανε ότι μπορούσε για να περιορίσει τις προσδοκίες .“Είναι ένα είδος πειραματικής ταινίας» είπε το βράδυ της πρεμιέρας«Billy Lynn’s Long Halftime Walk» στο Φεστιβάλ κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη.

Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ ένα δράμα

με προϋπολογισμό $40 εκατ. δολάρια στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Kristen Stewart, Steve Martin και Vin Diesel είναι το πρώτο στην ιστορία που κινηματογραφείται σε super-high-resolution 3-D σε 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Ο Lee είπε πως δεν πρόκειται απλά για νέα τεχνολογία, αλλά για μια νέα συνήθεια και νέο τρόπο για να βλέπεις κανείς μια ταινία.

Από την εναρκτήρια εικόνα στην ταινία, ο Billy Lynn σε ένα κρεβάτι, μοιάζει με τρισδιάστατη σελίδα ενός ανθρώπου με πονοκέφαλο από μεθύσι. Η σκηνή δεν ήταν καθόλου κινηματογραφική, θύμιζε θεατρική αφίσα προερχόμενη από εικονική πραγματικότητα.


"Συγγνώμη. Προσπάθησα να ήμουν ανοιχτόμυαλος», γράφει ο κριτικός κινηματογράφου Bilge Ebiri αφού είδε την ταινία. "Ωστόσο, το High Frame Rate είναι ένα γ**νο έγκλημα κατά του κινηματογράφου".

Ο Ang Lee δεν είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που κατηγορείται γι’ αυτό το «έγκλημα». Το 2012 ο Peter Jackson κυκλοφόρησε την πρώτη Hobbit ταινία σε 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τότε όπως και σήμερα οι κριτικοί ήταν απορριπτικοί. Έμοιαζε με teleplay, σύμφωνα με τους κριτικούς εκείνη τη περίοδο.

Πληροφορίες από slate.com

Keywords
Τυχαία Θέματα