Διαμαρτύρονται για τη μεταφορών χιλιάδων τόνων ελαστικών

Οι εννέα κοινότητες της περιοχής Βασιλικού εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη χθεσινή απόφαση για τη μεταφορά των χιλιάδων τόνων ελαστικών που βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου και Λατούρου στην περιοχή τους.

Οι κοινότητες προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν τη μεταφορά των ελαστικών στην περιοχή τους και εκφράζουν την ετοιμότητα τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να ανατρέψουν την απόφαση.

Το θέμα αυτό, ως επίσης και τα προβλήματα της περιοχής, απασχόλησαν τη χθεσινή έκτακτη συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής των Εννέα Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού.

Η

Επιτροπή, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διερωτάται «πώς είναι δυνατό εκεί που βρίσκονται σήμερα αυτά τα ελαστικά να είναι ωρολογιακή βόμβα, ενώ στην περιοχή μας να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος με τόσες συσσωρευμένες εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε λειτουργία στην περιοχή μας».

«Οι φόβοι μας, που εκφράζαμε κατά καιρούς ότι η περιοχή μας θα γίνει ο σκουπιδότοπος της Κύπρου, επαληθεύονται και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν καλεστήκαμε στη σύσκεψη του Προεδρικού», προστίθεται.

Κατά τη χθεσινή της συνεδρία, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει «αναστολή οιωνδήποτε αδειοδοτήσεων στην περιοχή μας μέχρι να παρθούν τελικές αποφάσεις από το Κράτος, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές μας εισηγήσεις σχετικά με το Ενεργειακό Κέντρο και τη συγκατάθεση των εννέα Κοινοτήτων».

Αποφάσισε επίσης να σταλεί άμεσα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συζήτηση των προβλημάτων που αφορά την περιοχή Βασιλικού.

Η Επιτροπή, με επιστολή της, ζητά ακόμη άμεσα συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα