Διαμαρτυρία κατοίκων Ξυλοφάγου για Πεδίο Βολής Βρετανών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, με ολιγόλεπτη αποκοπή δρόμου, οργανώνει την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου, κατά του Πεδίου Βολής των Βρετανικών Βάσεων. Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου, θα γίνει στις έντεκα το πρωί στην πρώτη έξοδο της Λάρνακας, τέρμα της οδού 25ης Μαρτίου για ολιγόλεπτη αποκοπή του αυτοκινητόδρομου Δεκέλειας - Αγίας Νάπας.

Η εκδήλωση, αναφέρει η ανακοίνωση, γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς οι

Βρετανικές Βάσεις αρνούνται πεισματικά να καταθέσουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο επιδημιολογική μελέτη (επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων) και περιβαλλοντική μελέτη για τη λειτουργία του Πεδίου Βολής, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο, στην Κοινότητα υπάρχουν αυξημένα κρούσματα καρκίνου, τα οποία πιστεύεται ότι προέρχονται από τη λειτουργία του Πεδίου Βολής, καθώς, αναφέρεται, ο διασκορπισμός τοξικών ουσιών και βαρέων μετάλλων, επηρεάζουν έμμεσα την υγεία των κατοίκων και των θαλάσσιων οργανισμών.

Επίσης, το Συμβούλιο αναφέρει πως το Πεδίο Βολής αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της Κοινότητας. Στην ανακοίνωση επισυνάπτονται επιστολές που εστάλησαν στους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Υγείας, καθώς και στον Έπαρχο Λάρνακας, στις οποίες ζητούν λήψη μέτρων για διασφάλιση της υγείας των κατοίκων λόγω της λειτουργίας του Πεδίου Βολής και εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την ενέργεια των Βάσεων να εκδώσουν απαγορευτικό διάταγμα σε κατοίκους εντός του Πεδίου και την απαίτηση για αποζημιώσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα