Διακυβέρνηση, οικονομία, ΕΕ συζητούν οι ηγέτες

Επαναρχίζουν το απόγευμα οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά τις οποίες θα διαφανεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των ηγετών των δυο κοινοτήτων μετα τη διακοπή τους, με αφορμή το ενωτικό δημοψήφισμα και την πρώτη συνάντηση

μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκιά.

Στην ατζέντα θα βρίσκονται τα θέματα της διακυβέρνησης, της οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρία θέματα τα οποία είχαν συζητηθεί σε έκταση όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς κατάληξη, λόγω της στάσης της τουρκικής πλευράς και λόγω της αποχώρησης του Μουσταφά Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών.

Ο κατοχικός ηγέτης έθεσε εκ νέου ως ορίζοντα για να υπάρξει κατάληξη στο Κυπριακό τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 6:30 το απόγευμα, στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Χθες συναντήθηκαν οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντιλ Ναμί ενώ νωρίτερα τα μέλη της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας, παρουσία του κ. Μαυρογιάννη και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, μετείχαν σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, για σκοπούς συντονισμού.

Σε δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή, ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων να φέρει τις δύο πλευρές σε σημείο που θα μπορούν μιλήσουν για συγκλίσεις που οδηγούν στην επίλυση του Κυπριακού. Είπε παράλληλα πως οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα ετοιμάσουν προτάσεις προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

Keywords
Τυχαία Θέματα