Διαχείριση αποβλήτων: Η απάντηση Δ. Ιωαννίδη σε Γεν. Ελεγκτή

Απάντηση στις επικρίσεις του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με τη διαχείριση απορριμάτων, έδωσε, μιλώντας στο Sigmalive, ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής.


«Από την πρώτη στιγμή που ερωτήθηκα αν μπορώ να αναλάβω τη διερεύνηση, τους είπα ναι, αλλά δεν μπορώ να αναλάβω τη διερεύνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, εφόσον το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο θα με διορίσει», δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο κ. Ιωαννίδης.

Ακολουθούν αυτούσιες

οι δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη:

«Στους όρους εντολής που έλαβε αυτή η διερευνητική, δεν υπάρχει οτιδήποτε για διερεύνηση των αποφάσεων της κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, τη μέρα που έγινε η διαβεβαίωση της ερευνητικής επιτροπής και πάλι δήλωσα ότι σε καμία περίπτωση δεν προτιθέμεθα να διερευνήσουμε οτιδήποτε αφορά την κυβέρνηση Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Επομένως, δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και είναι εντελώς διαφορετικοί οι όροι εντολής που μας δόθηκαν».

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει τη λανθασμένη εντύπωση - και θα έπρεπε τουλάχιστον να ενημερωθεί ή να με πάρει ένα τηλέφωνο να τον ενημερώσω αν θα διερευνήσουμε αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. ΟΧΙ! Οι όροι εντολής μας δεν περιλαμβάνουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Και για να τελειώνει το θέμα, επειδή άκουσα χθες τον Γενικό Ελεγκτή να κάνει λόγο για τροποποίηση του νόμου, να τον ενημερώσω ότι, αν έψαχνε λίγο καλύτερα, θα έβλεπε ότι ένας από τους εισηγητές ήμουν εγώ. Εγώ είπα ότι το ερευνών όργανο δεν μπορεί να ερευνά αυτούς που το διορίζουν. Επομένως, δεν χρειάζομαι νομική συμβουλή»!


Keywords
Τυχαία Θέματα