ΔΕΟΚ: Στην αμφισβήτηση οδηγείται το ΓεΣΥ

Τα μακρά χρονοδιαγράμματα, αλλά κυρίως το προαπαιτούμενο και η δήλωση ‘‘πρώτα αυτονόμηση και μετά ΓεΣΥ’’, παραπέμπουν για άλλη μια φορά το ΓεΣΥ στην κοινωνική αμφισβήτηση ή και απαξίωση, εκτιμά η ΔΕΟΚ.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οδήγησε στην εξαγγελία για τον πολυαναμενόμενο και πολυδιαφημισμένο Οδικό Χάρτη πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Γιώργου

Παμπορίδη, σημειώνεται, ανακοινώθηκε ως ημερομηνία πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ η 1η Ιουνίου 2020, τέσσερα ολόκληρα χρόνια από σήμερα και επίσης η εισαγωγή της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, σαν πρώτη φάση του Σχεδίου, ορίσθηκε η 1η Ιουνίου 2019.

Το χειρότερο όμως των ανακοινώσεων του Υπουργού Υγείας, αναφέρει η ΔΕΟΚ, ήταν ότι τίθεται ως ‘σκληρό’ προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του ΓεΣΥ η Αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, που σύμφωνα με τον Οδικό Χάρτη της κυβέρνησης δε θα αρχίσει πριν την 1η Ιουνίου 2017, μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο.

“Θεωρούμε την απόφαση της κυβέρνησης άλλη μια συγκαλυμμένη διέξοδο στην πάγια τακτική να αναιρεί την προεκλογική της υπόσχεση και τη μνημονική δέσμευση για εφαρμογή του ΓεΣΥ το συντομότερο δυνατό. Τελικά η κυβέρνηση μετακύλησε την πολιτική της ευθύνη και αποτυχία για εισαγωγή/εφαρμογή στην επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι τότε”, προστίθεται.

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι θα αναπτύξει έντονη πρωτοβουλία με σκοπό την ενωμένη και συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για άμεση εισαγωγή και εφαρμογή του ΓεΣΥ, ενώ σημειώνει ότι μακρόσυρτα και αμφισβητούμενα χρονοδιαγράμματα και Οδικός Χάρτης αποτελούν δυστυχώς κοινωνικό εμπαιγμό και απαράδεκτο λαϊκισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα