ΔΕΟΚ: Απορρίψτε τη συμφωνία με τους ξενοδόχους

Να απορρίψουν τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, κάλεσε τα μέη της η συντεχνία ξενοδοχοϋπάλληλων ΔΕΟΚ-ΑΛΛΑΓΗ.

Σε διάσκεψη Τύπου στην Πάφο ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας Διομήδης Διομήδους και ο γενικός γραμματέας της κλαδικής των ξενοδοχοϋπάλληλων ΑΛΛΑΓΗ Κυριάκος Ευθυμίου μετά την συνεδρία του επαρχιακού συμβουλίου που απέρριψε την συμφωνία ανάμεσα στις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ

και τις οργανώσεις των εργοδοτών ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ κάλεσαν τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων να μην αποδεχτούν την συμφωνία και να απαιτήσουν και από τις άλλες συντεχνίες να επανέλθουν σε πορεία και τροχιά κινητοποιήσεων.

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα τόνισαν προκειμένου να επιδιώξουν αξιοπρεπής όρους και συνθήκες εργασίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η ΔΕΟΚ, τόνισαν θα ακολουθήσει αυτή την σταθερή πορεία ενισχύοντας την φωνή και την θέληση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που απαιτούν όπως ανέφεραν σεβασμό και αξιοπρεπή εργασία στον κλάδο τους.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΟΚ σημειώνουν ότι η συλλογική σύμβαση που θα υπογραφεί θα πρέπει να αποκτήσει νομική υπόσταση ενώ δεν θα πρέπει να συνεχίσει το καθεστώς εργόδοτησης με τους ίδιους όρους εργασίας που εφαρμόζονται σήμερα στις περισσότερες μονάδες.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία, κατέληξαν, διάγει χρονιές εξαιρετικών αποδόσεων και ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών και σε εισπράξεις. Στις καλές αυτές αποδώσεις, είπαν συμβάλουν και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων γι`αυτό και δικαιούνται αυτό που τους ανήκει, αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες εργασίας, κατάργηση προσωπικών συμβολαίων και εφαρμογή μιας συλλογικής σύμβασης της σύγχρονης εποχής και όχι ξεπερασμένων εποχών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα