Δε θα παρευρεθεί στην Κύπρο η Βασίλισσα της Ιορδανίας

Χωρίς τη βασίλισσα Ράνια, πραγματοποιεί την επίσκεψή του στην Κύπρο ο βασιλιάς Αμπντάλλα Β'.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Βασίλισσα της Ιορδανίας, δε θα συνοδέψει τον σύζυγό της βασιλιά Αμπντάλλα Β΄ καθώς ο λόγος της επίσκεψης είναι υπηρεσιακός.

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ιορδανίας και οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών

του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β', ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι η επίσημη επίσκεψη του Βασιλιά Αμπντάλλα Β' στην Κύπρο, πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης Αναστασιάδη στην Ιορδανία τον περασμένο Νοέμβριο, μια καθοριστική επίσκεψη, η οποία άνοιξε το δρόμο για την ενίσχυση και διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Τον Βασιλιά θα συνοδεύουν ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και άλλοι παράγοντες.

Η ιστορία της Βασίλισσας Ράνιας

Η Ράνια Γιασίν, όπως είναι το όνομά της, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1970 στο Κουβέιτ. Ο γιατρός πατέρας της όπως και η μητέρα της είναι Παλαιστίνιοι.

Αποφοίτησε από το διεθνές σχολείο "New English School" της Πόλης του Κουβέιτ και στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο φημισμένο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Με την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ το 1991, εγκατέλειψε με την οικογένειά της το Εμιράτο του Κόλπου.

Εγκαταστάθηκαν στο Αμμάν κι εκείνη άρχισε να δουλεύει, πρώτα στη Citibank, μετά στην Apple∙ κι έπειτα μπήκε στη ζωή της ο πρίγκηπας τότε Αμπντάλλα της Ιορδανίας, τον οποίο συνάντησε σ’ ένα δείπνο το 1993, κι άλλαξαν όλα. Παντρεύτηκαν πέντε μήνες αργότερα.

Βασίλισσα έγινε ξαφνικά, καθώς ο πατέρας του συζύγου της Βασιλιάς Χουσείν, άλλαξε απρόσμενα, λίγο πριν πεθάνει, τη σειρά της διαδοχής, υποδεικνύοντας ως διάδοχο του εκείνον και όχι τον αδελφό του και θείο του Αμπντάλλα.

Μαζί με την άνοδο του Αμπντάλλα στον θρόνο άρχισε και η δική της παρέμβαση στα θέματα του παιδιού -σε μια εποχή, που όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε καν στη χώρα της ο όρος «παιδική κακοποίηση» αλλά και της γυναίκας, δίνοντας αγώνα κατά των «εγκλημάτων τιμής» με θύματα αδελφές και κόρες και θύτες αδελφούς και πατεράδες που έκριναν ότι πράξεις των γυναικών συγγενών τους είχαν θίξει την τιμή και υπόληψη της οικογένειας.

Ανάμεσα στα ιδρύματα με τη σφραγίδα της, ξεχωριστή θέση έχουν εκείνα για την εκπαίδευση, όπως αυτό που φέρει το όνομά της καθώς και το Madrasati με στόχο την αναβάθμιση παραμελημένων δημόσιων σχολείων της Ιορδανίας.

Η βασιλική Οικογένεια

Ο Αμπντάλλα και η Ράνια έχουν τέσσερα παιδιά: τους πρίγκιπες Χουσεΐν και Χασέμ και τις πριγκίπισσες Ιμάν και Σάλμα. Ο πρίγκιπας Χουσεΐν και η πριγκίπισσα Ιμάν είναι φοιτητές στις ΗΠΑ και η Ράνια επαναλαμβάνει σταθερά πως της λείπουν πολύ και δεν παραλείπει να εκφράζει τη χαρά της όταν πλησιάζουν οι ημέρες των διακοπών που θα τους φέρουν έστω και για λίγο πίσω στο παλάτι.

Η επίσκεψη της βασίλισσας Ράνιας στη Λέσβο

Περίπου δύο ώρες κράτησε η επίσκεψη της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας στη Λέσβο, όπου συνάντησε οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Ντυμένη με απλά ρούχα σαν να είναι μία κοινή θνητή, η βασίλισσα Ράνια από την πρώτη στιγμή πλησίασε τους ανθρώπους για να ακούσει από τους ίδιους ποια είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είδε αρχικά δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της στο Καρά Τεπέ ήταν ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα