Δεν θα κατέβουν μαζί στις εκλογές οι Αμόν & Μελανσόν

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών (PS) Μπενουά Αμόν και ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν κατέληξαν σε συμφωνία για μια ενδεχόμενη συμμαχία τους ενόψει των προεδρικών εκλογών, όπως γνωστοποίησαν οι δύο πολιτικοί χθες Κυριακή.

Η εξέλιξη αυτή μοιάζει να διαγράφει τις πιθανότητες ο Αμόν να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο. Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa που δημοσιεύθηκε χθες φέρει τον Αμόν και τον Μελανσόν

να καταλαμβάνουν την τέταρτη και την πέμπτη θέση στον πρώτο γύρο, με περίπου 13% και 12% των προθέσεων ψήφου αντίστοιχα. Αλλη μια δημοσκόπηση, των LCI/Le Figaro, τους φέρει να συγκεντρώνουν παρόμοια ποσοστά. Ο Αμόν και ο Μελανσόν συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσε ο υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 χθες.

"Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν επιβεβαίωσε (...) ότι θα είναι υποψήφιος", ανέφερε. Ο Μελανσόν από την πλευρά του επισήμανε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι ήταν αδύνατον οι δύο πολιτικοί να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στα θέματα στα οποία διαφωνούν, καθώς απομένουν μόλις 50 ημέρες πριν διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών.

Σε άλλο ένα πλήγμα για τον Αμόν, χθες ο Κριστόφ Καρές, επικεφαλής μιας αναθεωρητικής πτέρυγας στις τάξεις των Σοσιαλιστών στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, δήλωσε στη Journal du Dimanche ότι θα αψηφήσει την κομματική γραμμή και θα ταχθεί δημόσια υπέρ του ανεξάρτητου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν φέρεται να κερδίζει με διαφορά την ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Μάιο, σύμφωνα και με τις δύο προαναφερθείσες δημοσκοπήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα