Δεν αποκλείει Plan B το ΑΚΕΛ για τον «εκλεκτό»

Στην ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι «γκρίζες ζώνες» για ορισμένες από τις θέσεις του εν δυνάμει υποψηφίου του ΑΚΕΛ Μιχάλη Σπανού, αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος έμμεσα δεν απέρριψε μάλιστα και το ενδεχόμενο εξέτασης μιας εναλλακτικής επιλογής αν αυτό αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς στο πλαίσιο της «Πρώτης Εκπομπής» του Ράδιο Πρώτο, αν υπάρχει plan B σε περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει κατάληξη για την υποψηφιότητα

Σπανού, ο κ. Στεφάνου είπε «Έχουμε τις διαδικασίες μας. Εάν τελικά προκύψουν προβλήματα ή τέτοια ζητήματα στη συζήτηση με τις Ομάδες της Κομματικής Βάσης, θα επανέλθουμε πίσω στις διαδικασίες για να δούμε πώς προχωρούμε. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα για εμάς».

Οι αιχμές της Γκιούρωφ

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει το άρθρο της πρώην αρχισυντάκτριας της «Χαραυγής» και πρώην μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Ανδρούλλας Γκιούρωφ στην Κυριακάτικη «Σημερινή», όπου άφηνε αιχμές για διαρροές από στελέχη του Κόμματος προς την «αντι-ακελική», όπως χαρακτηρίζει, εφημερίδα Πολίτης σχετικά με την υποψηφιότητα Σπανού, ο κ. Στεφάνου είπε «αυτή είναι η άποψη της κας Γκιούρωφ. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό που λέει η κα. Γκιούρωφ είναι αληθινό. Εμείς τη δουλειά μας. Ας κάνει και η κα Αντρούλλα τη δουλειά της».

Ερωτηθείς, επιπλέον, γιατο ανκάποιοι «έπαιξαν» με την υποψηφιότητα Μαλά, όπως αναφέρει η κα. Γκιούρωφ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ απάντησε «Αυτό το κόμμα έχει διαδικασίες. Ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις, τις εντυπώσεις που του έχουν δημιουργηθεί ή και τις εμμονές του, αλλά το ΑΚΕΛ, συλλογικά, αποφασίζει μέσα από διαδικασίες και για τους υποψηφίους του στις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές».

«Η συλλογική σοφία αποφάσισε»

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο γιατί το ΑΚΕΛ δεν προτίμησε να επιλέξει ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον ίδιο (Στεφάνου), ο οποίος είναι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μαύρος, ικανότατος και «κομμουνιστούδιν» από τον καιρό που φορούσε «Pambers» και διετέλεσε πρόεδρος της ΕΔΟΝ, ο κ. Στεφάνου απάντησε «Δεν θα ασχοληθώ με το δικό μου όνομα και ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί. Το ΑΚΕΛ έχει πολλά και ικανά στελέχη. Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε δέκα με δεκαπέντε στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι».

Αναλύσαμε, συνέχισε, τις καταστάσεις στην Κύπρο, τους συσχετισμούς δυνάμεων, την υφιστάμενη κατάσταση στην κοινωνία και το Κόμμα, τα διακυβεύματα και τους στόχους που θέτουμε για να κερδίσουμε τις βουλευτικές εκλογές και να απαλλαγούμε αυτή την Κυβέρνηση, αντικαθιστώντας τη με ένα προοδευτικό πρόγραμμα. «Μέσα από τη συλλογική σοφία, καταλήξαμε στηνσυγκεκριμένη πρόταση (Μ. Σπανό)», είπε.

Ερωτηθείς αν κάποιοι στην κομματική ηγεσία του ΑΚΕΛ «κακοφανίστηκαν» από την εμφάνιση και τις δηλώσεις του κ. Σπανού στο «Σίγμα», ο κ. Στεφάνου είπε πως δεν είναι θέμα κακοφανίσματος, αλλά θέμα εξηγημένων λογαριασμών. «Τους καλούς φίλους τους κάνουν οι καλές εξηγήσεις», είπε, προσθέτοντας «Επειδή εγέρθηκαν κάποια ζητήματα, αυτό που θα κάναμε έτσι και αλλιώς, δηλαδή την καταγραφή των προγραμματικών αρχών και συγκλίσεων πάνω σε κοινό έγγραφο, είναι να επισπεύσουμε τη διαδικασία».

«Εμάς μας ενδιαφέρει η όποια συνεργασία να στηρίζεται πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα και όχι απλά να βρούμε ένα πρόσωπο που θα κερδίσει τις εκλογές ανεξαρτήτως περιεχομένου θέσεων και πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Plan B, ΑΚΕΛ,Plan B, akel