Δέλλας: «Μετά το γκολ με την Τσεχία έχω κενό μνήμης»

Με αφορμή την έναρξη του Euro 2016 στη Γαλλία, ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη σε γαλλικό Μέσο κι αναφέρθηκε στο γκολ κόντρα στην Τσεχία, το οποίο έστειλε την Ελλάδα στον τελικό του 2004.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στη «L' Equipe» κι αναφέρθηκε στην τελευταία φάση του πρώτου

μέρους της παράτασης όπου σημείωσε το γκολ κι έστειλε την Εθνική στον τελικό. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως μετά την επίτευξη του τέρματος, έχει κενό μνήμης!

Αναλυτικά:

«Όταν κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι είπαμε όλοι μας πώς, αφού περάσαμε και την Τσεχία, θα πάρουμε το Κύπελλο. Πραγματικά ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που δώσαμε στο Euro. Θα το χαρακτήριζα ακόμα πιο δύσκολο κι από τον τελικό. Η Τσεχία ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι τότε. Αλλά, αφού τελείωσε η κανονική διάρκεια 0-0, στην παράταση βγάλαμε μία απίστευτη θέληση να πάρουμε το παιχνίδι. Εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Νομίζω πως ήταν η πρώτη -πειραματική φάση- του silver goal, που σου έδινε τη δυνατότητα αν πετύχαινες κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο να πάρεις το ματς.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στην τελευταία φάση, κατεβαίνοντας για το κόρνερ, έμεναν ακόμη 50 δευτερόλεπτα. Είπα από μέσα μου ότι: "Θεέ μου αν είναι μπει, ας μπει τώρα για να τελειώνουμε". Και πραγματικά το χτύπημα του Βασίλη ήταν πολύ καλό, εγώ βρέθηκα στο πρώτο δοκάρι και την έστειλα στα δίχτυα. Η αίσθηση που έχεις όταν καταλήγει η μπάλα στα δίχτυα είναι πάρα πολύ όμορφη. Σ' εκείνο το σημείο έχω ένα κενό μνήμης, γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Οι πανηγυρισμοί ήταν πολύ έντονοι από την πλευρά μας. Την ίδια στιγμή τελείωσε και το παιχνίδι. Άλλωστε, αυτό έγινε και σλόγκαν στην Ελλάδα: "Γκολ και φύγαμε για τελικό"».

Keywords
Τυχαία Θέματα