Δεύτερη ακύρωση απόφασης για ανεργιακό επίδομα

Με σημερινή του απόφαση το Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε για δεύτερη φορά απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καταβολή επιδόματος ανεργίας σε αφυπηρετήσαντα υπάλληλο της Α.Η.Κ.

Στην ακυρωτική της απόφαση η Δικαστής του Διοικητικού Δικαστηρίου, κα Αγνή Ευσταθίου, ανέφερε ότι:

«Συνεπώς, ήταν σε γνώση των καθ’ ων η αίτηση κατά την αρχική διαδικασία, ότι το εφάπαξ ποσό που εισέπραξε ο αιτητής προέρχεται από Επαγγελματικό Σχέδιο Σύνταξης και ότι ο αιτητής δεν πλήρωνε εισφορές. Και είναι στη βάση των πιο πάνω διαπιστώσεων που προέκυπταν από το

ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από την ΑΗΚ, που το Δικαστήριο έκρινε ανεπάρκεια στην αιτιολογία της απόφασης των καθ’ ων η αίτηση ημερομηνίας 25/2/2013.

Συναφώς και πάλιν, όπως ακριβώς επεσυνέβη κατά την αρχική διαδικασία, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα οποία ουσιαστικά επαναλαμβάνουν τα ήδη γνωστά στους καθ’ ων η αίτηση, δεν μπορεί να διακριβωθεί κατά πόσο η πράξη λήφθηκε με βάση το ορθό πραγματικό και νομικό υπόβαθρο, αφού και πάλιν δεν υπάρχει η δέουσα αιτιολογία. Και πάλιν δεν επεξηγείται με σαφήνεια και εμπεριστατωμένα αν το εφάπαξ ποσό που καταβλήθηκε στον αιτητή θεωρήθηκε ως σύνταξη για τους σκοπούς του Νόμου, όπως είχε υποδειχθεί από το Δικαστήριο»

Και καταλήγει το Δικαστήριο αναφέροντας ότι:«Υπογραμμίζεται ότι η παρούσα υπόθεση προέκυψε από επανεξέταση συνεπεία ακυρωτικής απόφασης, στην οποία διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στην αιτιολογία. Επομένως, θα έπρεπε οι καθ’ ων η αίτηση κατά την επανεξέταση να αιτιολογήσουν την απόφαση τους, ούτως ώστε να είναι ευχερής ο δικαστικός έλεγχος, όπως είχε υποδειχθεί από το Δικαστήριο».

Δείτε στις φωτογραφίες αυτούσια την απόφαση του Δικαστηρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα