Χριστοφόρου:''Τα καλύτερα έρχονται για την Εθνική μας''

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τα μέλη του Δ.Σ. και το Γενικό Διευθυντή κ. Ανθούλη Μυλωνά, ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Χριστάκης Χριστοφόρου ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναφέρεται στην προσπάθεια του για ανανέωση της Εθνικής με την κλήση νέων ποδοσφαιριστών και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Εθνική Κύπρου

θα πετύχει το μεγάλο της στόχο που είναι η πρόκριση σε τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χριστοφόρου:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία που είχαμε στο διάστημα της δεκαοκτάμηνης παρουσίας μου στην Εθνική Ανδρών. Οφείλω ολόθερμες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τους συνεργάτες του, που με επέλεξαν να ηγηθώ των προσπαθειών της Εθνικής μας για τους αγώνες των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους νυχθημερόν και με συνέπεια κοπίαζαν και φρόντιζαν για να είναι επιτυχής η προσπάθεια μας: ο Πρόεδρος των Εθνικών Ομάδων κ. Χάρης Λοϊζίδης, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Σάββας Κωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Ανθούλης Μυλωνάς, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων κ. Άδωνις Προκοπίου, ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, ο συντονιστής ομάδας Χριστόδουλος Θωμά, ο φροντιστής Νίκος Σεργίδης και οι βοηθοί του, ο γιατρός Πέτρος Ιωάννου, ο χειροπράκτης Γιώργος Οξινος, οι φυσιοθεραπευτές Γιώργος Ασπρογένους, Πέτρος Φιλίππου και Χρίστος Γιαπάνης, ο αθλητικός ψυχολόγος Αδάμος Παπαντωνίου, η διατροφολόγος Νικολέττα Μιχαηλίδου, ο βοηθός προπονητής Σίμος Ταραπουλούζης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Αριάν Μπεκιάι, οι γυμναστές Γιώργος Γεωργίου και Ευθύμιος Κυπριανού, ο συνεργάτης-αναλυτής Αντριέν Χατζηαλεξάντρου.

Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που είχα την τιμή να συνεργαστούμε αυτό το διάστημα. Όλοι θα έχουν σίγουρα σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες που έρχονται για την Εθνική Ομάδα. Επιτυχίες, που θα επισφραγίσουν τη δίψα και τη δέσμευση των Κύπριων Διεθνών, να οδηγήσουν την Εθνική μας στα τελικά Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης.

Στη διάρκεια της παρουσίας μου θέσαμε στόχους που θα αναβάθμιζαν ουσιαστικά την Εθνική Ομάδα και το Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Σημαντικότερος στόχος ωστόσο, ήταν να φτιάξουμε δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο που να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στο επερχόμενο EURO 2020. Η ανανέωση της ομάδας επισφραγίστηκε από την παρουσία 13 ποδοσφαιριστών κάτω των 23 χρονών, οι οποίοι αγωνίστηκαν με μεγάλη επιτυχία σε επίσημους και φιλικούς αγώνες, με μερικούς από αυτούς να καθιερώνονται ήδη ως βασικά στελέχη της ομάδας.

Παράλληλα, η συμπλήρωση της 6ης αγωνιστικής στον όμιλο μας, μας βρίσκει στην 4η θέση με 7 βαθμούς, συγκομιδή που μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού έχει την προοπτική να εξελιχτεί στην καλύτερη συγκομιδή βαθμών την τελευταίων 16 χρόνων για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω την ισχυρή πεποίθηση πως τα καλύτερα έρχονται για την Εθνική μας, αφού οι διεθνείς μας θέλουν, μπορούν και αξίζουν να φτάσουν πολύ ψηλότερα. Παραμένω όπως πάντα ένθερμος υποστηρικτής των προσπαθειών των Εθνικών μας Ομάδων και θα είμαι πιστός συμπαραστάτης σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Χριστάκης Χριστοφόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα