Χρήσιμο εργαλείο αναδιάρθρωσης δανείων στην Κύπρο

Νέο εργαλείο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, ενεργεί ως σύμβουλος για δανειολήπτες που επιθυμούν να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους. Το λογισμικό ετοιμάσθηκε σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα.

«Είναι εργαλείο που υποβοηθά τους δανειολήπτες να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, τα οποία μπορούν να παρουσιάζουν, είτε από μόνοι τους, είτε σε συνεργασία με κάποιοι σύμβουλο αφερεγγυότητας», αναφέρει σε δήλωση του ο επικεφαλής υπηρεσίας αφερεγγυότητας, Γιώργο Καροτσάκης.

Συμπληρώνοντας

τα σχετικά πεδία, το λογισμικό παρουσιάζει αυτόματα τα πιθανά σενάρια, τα οποία μπορεί να επικαλεστεί ο δανειολήπτης στις διαπραγματεύσεις του με τις τράπεζες.

«Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, το οποίο θα βοηθήσει τους δανειολήπτες να κατανοήσουν πως μπορούν να βρουν βιώσιμες λύσεις», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής υπηρεσίας αφερεγγυότητας.

Μαζί με το εργαλείο, αναρτήθηκε και ένας οδηγός για όλες τις διαθέσιμες λύσεις σε σχέση με δάνεια.

«Επεξηγούμε και το πτωχευτικό δίκαιο, το καινούριο, που συστήθηκε το 2015, βάσει του οποίου έχουν απαλλάξει ήδη 9060 πτωχεύσαντες, δίνοντας τους μία δεύτερη ευκαιρία να επαναδραστηριοποιηθεί στην οικονομία», συνεχίζει ο επικεφαλής.

Επίσης, από τον Αύγουστο του 2015, εκδόθηκαν 412 δικαστικά διατάγματα απαλλαγής οφειλών μέχρι 25 χιλ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί η εξέταση άλλων 45 διαταγμάτων.

Σε μίαν άλλη εξέλιξη, ηλεκτρονικά θα κατατίθενται από φέτος οι φορολογικές δηλώσεις των Κύπριων πολιτών.

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στο TAXISnet.

Το Τμήμα Φορολογίας δίνει αγώνα δρόμου για απλοποίηση του λογισμικού. Σύντομα αναμένεται να αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα