Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα έγιναν εξερευνητές του κόσμου

Με πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά σε 150 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016, που διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία αποτελεί το πρώτο πανελλήνιο πρόγραμμα ανάπτυξης κοινού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκστρατεία διήρκεσε από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου και όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή

της η Εθνική Βιβλιοθήκη το μήνυμά της «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» εξαπλώθηκε παντού: «Στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε θερινούς κινηματογράφους, σε όλα τα Village Cinemas Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στις οθόνες του μετρό και του τραμ, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και σε βαγόνια, όπου έντυπα της διοργάνωσης έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς ταξιδιώτες να δουν την κάθε διαδρομή ως ευκαιρία εξερεύνησης. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αγκάλιασαν τα παιδιά τις ειδικές αποστολές που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον οδοντωτό Καλαβρύτων, στο τρενάκι του Πηλίου και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η παρουσία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας και στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς με τη χρήση του hashtag #KE2016gr οι δημιουργίες των παιδιών ταξίδεψαν από τη μία πόλη στην άλλη, ενώ οι καθημερινές αποστολές διαδόθηκαν και σε ενήλικο κοινό που αναρτούσε σχετικά αποσπάσματα βιβλίων, εικόνες και χειροτεχνίες».

Σκοπός της εκστρατείας είναι, επίσης, η ανάπτυξη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συγκροτεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την εδραίωση συνεργασιών ανάμεσα στις βιβλιοθήκες της χώρας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στο κοινό.

«Στη νέα ιστοσελίδα network.nlg.gr χαρτογραφούνται οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, ενώ στελέχη της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχουν ήδη πραγματοποιήσει επισκέψεις σε 55 βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, καταγράφοντας ανάγκες και δυνατότητες συμπράξεων», ενημερώνει η ανακοίνωση και τονίζει ότι «η εκστρατεία υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 150 ελληνικές πόλεις και χωριά. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, ήταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εξερεύνηση συνεχίζεται!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα