Χειροπέδες σε 34χρονο για ξυλοδαρμό του Β.Φακοντή στην Πάφο

Στη σύλληψη του προσώπου που αναζητούσε η Αστυνομία για την επίθεση το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης σε βάρος Δημοτικού συμβούλου στην Γεροσκήπου,προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 34χρονο Ε/κ, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο μετά το επεισόδιο.

​Ο 34χρονος είχε μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκε για νοσηλεία μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε, όπου και συνελήφθη

στις 23:00 χθες το βράδυ για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου σε περιουσία, εξύβριση και επίθεση, καθώς και για το αδίκημα της απειλής και δημόσιας εξύβρισης.

Ακολούθως αφού αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Το επεισόδιο δημιουργήθηκε μετά το πέρας συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου, έξω από το Δημοτικό μέγαρο όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ανάληψη της διαχείρισης δύο χώρων παραλίας από τον ίδιο το Δήμο.

Την επίθεση δέχτηκε ο Δημοτικός σύμβουλος Γεροσκήπου του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής ο οποίος ακολούθως κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία Πάφου.

Πρόσωπα που δραστηριοποιούνταν στην παραλία, αντέδρασαν έντονα προς τους δημοτικούς συμβούλους που είχαν ψηφίσει υπέρ της διαχείρισης της παραλίας από την Τοπική αρχή με αποτέλεσμα να επιτεθούν στο δημοτικό σύμβουλο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος μετά το επεισόδιο διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό, ο Δημοτικός Σύμβουλος υπέστη διάσειση και αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις έγινε εισαγωγή του σε θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση λήφθηκε σε προηγούμενη συνεδρία του ΔΣ, ωστόσο η συνεδρία της ολομέλειας επαναπρογραμματίστηκε για χθες , κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εξεταστεί από πού θα εξασφαλίσει το συγκεκριμένο κονδύλι ο Δήμος.

Το ΔΣ κατά πλειοψηφία αποφάσισε, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης να χρησιμοποιήσει ένα κονδύλι που προοριζόταν για την κατασκευή πεζοδρομίων, για την αγορά κρεβατιών και ομπρελών προκειμένου να διαχειριστεί η τοπική αρχή τους δύο χώρους.

Η απόφαση ωστόσο του ΔΣ φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις επηρεαζόμενων επιχειρηματιών στην παραλία της Γεροσκήπου.

Οι επηρεαζόμενοι αξίωναν την παραχώρηση από τον Δήμο της διαχείρισης των παραλιών για την τοποθέτηση ομπρελών και κρεβατιών για άλλο ένα χρόνο στους ίδιους.

Τους δύο χώρους αναμένεται να αναλάβει ο Δήμος ενώ για τους υπόλοιπους τρεις ο Δήμος θα βγει σε προσφορές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα