Χειμωνιάζει για τα καλά.. Ανατροπές στο σκηνικό του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή ενώ βαρομετρικό χαμηλό αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή από την Τετάρτη.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες, ψηλές κυρίως, νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, και λίγο ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους

6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, από κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις που, από το απόγευμα και μετά, θα δώσουν λίγες, ελαφρές κυρίως, βροχές στα δυτικά και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα καταστούν σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 και σταδιακά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, ενώ νωρίς το απόγευμα στα νοτιοδυτικά παροδικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και νότια παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, για να καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 18 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και νότια, ενώ στα δυτικά, και τοπικά στα βόρεια, θα καταστεί μέχρι το πρωί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που αρχικά κυρίως, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα