Χάουαρντ ο… μεγαλοπρεπής!

Μόνος του και όλοι τους! Ο γερόλυκος Τιμ Χάουαρντ κράτησε όρθια την Έβερτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και στέρησε από την σαφώς ανώτερη- στο αποψινό ματς- Τότεναμ την πρώτη της νίκη για φέτος (0-0)!

Εντυπωσιακός ο Αμερικανός τερματοφύλακας, όρθωσε… τείχος και απομάκρυνε όλες τις επικίνδυνες μπάλες που έφτασαν στην εστία του! Έχασε τα άχαστα ο Χάρι Κέιν, που ήταν ο μοιραίος για τα «σπιρούνια»!

Με αυτά και με αυτά, η Τότεναμ έμεινε για ακόμη μία αγωνιστική χωρίς νίκη, ενώ η Έβερτον έβαλε στο σακούλι της έναν απρόσμενο- βάσει της

εικόνας της- πόντο.

Το ματς:

Στη μέρα του ο Τιμ Χάουαρντ είναι κέρβερος! Το απέδειξε και στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Τότεναμ, την οποία έπαιζε… μόνος του για παραπάνω από μισή ώρα. Με εξαίρεση το νευρικό πρώτο τέταρτο των δύο ομάδων, οι Λονδρέζοι ανέβασαν στροφές στα εναπομείναντα λεπτά, βρέθηκαν πολλές φορές φάτσα με το γκολ, όμως ο Αμερικανός πορτιέρο όρθωσε τοίχος!

Με κορυφαία επέμβαση το τετ-α -τετ του Κέιν και τη δύσκολη απομάκρυνση σε κόρνερ από κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ, κράτησε όρθια την… απούσα από τον αγωνιστικό χώρο Έβερτον, αλλά και αμείωτο το ενδιαφέρον για την επανάληψη. Αμυντικά, με εξαίρεση δύο «σκοτωμένα» σουτ του Μπάρκλεϊ, η τετράδα της Τότεναμ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κράτησε σε απόσταση την αντίπαλο.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Τα «σπιρούνια» είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, πατούσαν ανά τακτά διαστήματα την εστία της Έβερτον και ο Χάουαρντ πάλευε με τα θηρία για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για θετικό αποτέλεσμα.

Τα λεπτά περνούσαν, η Τότεναμ έχανε τη μία ευκαίρια πίσω από την άλλη και ο Ποκετίνο στον πάγκο άρχιζε να ιδρώνει από την αγωνία. Με τέτοια εμφάνιση ήταν αδύνατο να σκεφτεί νέα απώλεια βαθμών! Οι παίκτες του όμως, συνέχιζαν να σπαταλούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν στο πρώτο τέταρτο!

H μοναδική φορά που νίκησαν τον Αμερικανό τερματοφύλακα ήταν στο 76', όταν ο Κέιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ. Νωρίτερα, μάλιστα, στις ελάχιστες στιγμές της, η Έβερτον ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Νέισμιθ μέσα στην περιοχή.

Ο χρόνος κύλισε, τα 90 συμπληρώθηκαν και τίποτα δεν άλλαξε. Η Τότεναμ άξιζε τη νίκη, ο Χάουαρντ… οφείλει να ζητήσει ένα άγαλμα προς τιμήν του έξω από το «Γκούντισον Παρκ»!

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Μπεντάλεμπ, Ντάιερ, Τσαντλί, Μέισον (75' Πρίτσαρντ), Ντεμπελέ (53' Άλι), Κέιν.

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Οβιέδο, Μπάρι, Κλέβερλι (45+1' Μιραλάς), ΜακΚάρθι, Μπάρκλεϊ, Κονέ (84' Ντεουλοφέου), Λουκάκου (63' Νέισμιθ)

Keywords
Τυχαία Θέματα