Χαιρετίζει τις εξαγγελίες Αναστασιάδη ο ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε τις σημερινές εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Κύπρος έχει μια πολύ καλή εικόνα στο εξωτερικό.

“Σημειώνουμε με πολύ θετικό τρόπο το ότι η χώρα μας, παρά τους κλυδωνισμούς, μέσα σε δύο χρόνια, κατόρθωσε να κερδίσει την αξιοπιστία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και την ερχόμενη Δευτέρα αίρονται όλοι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων”, είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην Ισλανδία, με παρόμοιο πρόβλημα και χωρίς να επηρεαστούν οι Ισλανδοί

καταθέτες, εδώ και έξι χρόνια ακόμη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση κεφαλαίων.

Ουσιαστικές χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναπτυξιακούς προγραμματισμούς από το κράτος, αναφέροντας ότι σε μια οικονομική κρίση με προβλήματα χρηματοδότησης έργων του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι κρατικές επενδύσεις σε αναπτυξιακούς τομείς υπό την προϋπόθεση ότι δεν εκτροχιάζουν τα δημόσια οικονομικά.

“Τόσο τα αναπτυξιακά μέτρα όσο και για τα μέτρα για στήριξη της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων, κινούνται προς την ορθότατη κατεύθυνση” είπε.

Είναι πραγματικότητα, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, ότι η Κύπρος έχει μια πάρα πολύ καλή εικόνα στο εξωτερικό.

“Έχουμε μια Κύπρο αξιόπιστη στο εξωτερικό και με μια εικόνα στο εσωτερικό που δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι είναι θρύψαλα” πρόσθεσε.

Πριν πέντε με δέκα χρόνια, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπήρχε έλλειψη αξιοπιστίας στο εξωτερικό, όταν στην Κύπρο ζούσαμε μια πλασματική εικόνα και μια επίπλαστη ευμάρεια.

“Πιστεύω στον τόπο μου, πιστεύω πως είμαστε στο δρόμο για μια καλύτερη Κύπρο, ζητώ την κατανόηση της κοινωνίας, περάσαμε τα πιο δύσκολα. Αύριο δεν θα είναι ένας δρόμος με ροδοπέταλα αλλά βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και υπάρχουν όλες οι προοπτικές για τη δημιουργία της καλύτερης Κύπρου” είπε.

Εξέφρασε την ευχή όπως τους προσεχείς μήνες μέσα από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, τα αναπτυξιακά έργα του δημόσιου τομέα και με την περαιτέρω σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, να μπορέσει ο τραπεζικός τομέας να χρηματοδοτήσει και ιδιωτικές επενδύσεις.

Παράλληλα, είπε ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθειά του να μεταρρυθμίσει το κράτος με τις αναγκαίες τομές για να δημιουργηθεί ένα κράτος για τους πολίτες.

Για να δημιουργηθεί, ανέφερε, “ένα σχέδιο υγείας για τους ασθενείς και όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον τομέα, για να κάνουμε την παιδεία μας ωφέλιμη για τα παιδιά μας και τους μαθητές, και όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην παιδεία, για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τον πολίτη και όχι μόνο τα πολιτικά, συνδικαλιστικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο δρόμος, της ρήξης με τα κατεστημένα και τα συμφέροντα, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών”, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα