Χαιρετίζει την ψήφιση μέτρων κατά της χειραγώγησης ο Ιωνάς

Χαιρετίζει την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση αναφορικά με την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο εντάσσεται στο πακέτο των νομοσχεδίων που αφορούν το νομικό πλαίσιο για αντιμετώπιση της διαφθοράς.

«Πολλοί, πολλές φορές έχουν καταγγείλει ότι υπάρχουν αθλητικά γεγονότα που χειραγωγούνται ή που αναφέρονται

ως «στημένα παιχνίδια». Να υπενθυμίσω ότι είχαμε τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ, αλλά και καταγγελίες από άλλα άτομα. Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα προχωρήσαμε στην ετοιμασία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού που το προώθησε και την πλειοψηφία των μελών της Βουλής που το ψήφισε», τονίζει.

Επιπλέον, ο κ. Νικολάου σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε αποδεχθεί σχεδόν όλες τις εισηγήσεις που έχουν γίνει, τροποποιώντας το νομοσχέδιο με σκοπό να υπάρξει μια μεγαλύτερη συναίνεση, φαίνεται ότι αυτή δεν επιτεύχθηκε στην ολότητά της, ωστόσο, ευχαριστεί για τη συμβολή τους ακόμη και αυτούς που το καταψήφισαν.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αξιοποιηθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου και αυτή θα είναι η δική μας προσπάθεια, ότι θα δείξουν εμπιστοσύνη όλοι οι αθλητικοί φορείς, περιλαμβανομένου και των κομμάτων, ώστε στα πλαίσια του να μπορέσουμε να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση φαινομένων χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων στην Κύπρο», αναφέρει.

Τέλος, ο Υπουργό Δικαιοσύνης αναφέρει ότι τη Δευτέρα, «κληθήκαμε να παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο στο Παρίσι, στο πρόγραμμα Δράσης για την Καταπολέμηση των Στημένων Αγώνων, του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί θεωρείται ως ένα πρωτοποριακό νομοθέτημα που περιλαμβάνει αποτελεσματικές διατάξεις με σκοπό την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Πρόκειται για φαινόμενα που αφορούν της της χώρες της ΕΕ και γι αυτό υπήρξε και η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, πάνω στην οποία στηρίχθηκε και το νομοσχέδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα