Μπουρτζιού: Οι ε/κ συνεχίζουν να υποτιμούν τους τ/κ

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού ισχυρίστηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος της ε/κ πλευράς είναι ότι συνεχίζει για χρόνια να υποτιμά τους Τ/κ και να μην τους θεωρεί ίσους.

Σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι για τον πιο πάνω λόγο η ε/κ πλευρά θέλησε να συνομιλεί απευθείας με την Τουρκία αγνοώντας τη δυναμική των Τ/κ.


“Ετσι ήταν στο παρελθόν και τώρα έχουν την ίδια προσέγγιση και με τον `πρόεδρο` Ακιντζί. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τη δήλωση του `Ε/κ εκπροσώπου` κ. Χριστοδουλίδη. Θέλω να πω ότι εάν ο Ε/κ ηγέτης λάμβανε έστω το ένα δέκατο

των πρωτοβουλιών και επιδείκνυε αποφασιστικότητα όπως ο `πρόεδρος` Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, τότε θα βρισκόμασταν σε άλλο σημείο τώρα. Δυστυχώς, η ε/κ πλευρά δεν έδειξε αποφασιστικότητα για συμφιλίωση, ούτε στο Μον Πελεράν, ούτε στη Γενεύη, ούτε στο Κραν Μοντανά" υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι ο μόνος στόχος της ε/κ πλευράς ήταν να αναπτύξει μια τακτική επίρριψης ευθυνών προς την τ/κ πλευρά και την Τουρκία για την μη επίτευξη λύσης και ισχυρίστηκε ότι όταν η ε/κ πλευρά κατάλαβε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να επιτύχει κατέφυγαν σε αντιπαράθεση με όλους.

Καταλήγοντας, είπε ότι όπως δήλωσε και ο κ. Ακιντζί, υπάρχει ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας της ε/κ πλευράς

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα