ΜΠΑΣΚΕΤ Μόνη δεύτερη η ΑΕΚ

Κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι τον Κεραυνό με 72-51 και ξέφυγε στον βαθμολογικό πίνακαΗ Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα, επικρατώντας χθες με 72-51 του Κεραυνού στη Λάρνακα. Έτσι, οι «κιτρινοπράσινοι» βρέθηκαν μόνοι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της τον Κεραυνό, του οποίου θα υπερτερεί στην έδρα (κατά πάσα πιθανότητα) στην αναμενόμενη μάχη τους

στα ημιτελικά των πλέι-οφ.

Το παιχνίδι είχε δύο διαφορετικές μορφές. Στο πρώτο ημίχρονο ο Κεραυνός κατάφερε να εξουδετερώσει με την άμυνά του το αντίπαλο πλεονέκτημα μέσα στη ρακέτα, έχοντας προηγηθεί ακόμα και με 10 πόντους διαφορά (23-33), όμως στο δεύτερο οι «ερυθροκίτρινοι» έμειναν στα... αποδυτήρια. Η Πετρολίνα ΑΕΚ ανέλαβε δράση μετά το 27' και με τη δυνατή άμυνά της και τις περισσότερες επιθετικές λύσεις που είχε ανέτρεψε τα πάντα και στο τέλος έφτασε στο να κερδίζει με 21 πόντους διαφορά.

Σημειώνουμε ότι με την Πετρολίνα ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Ιάκωβος Παντελή, ενώ με το που μπήκε στο παιχνίδι (προερχόμενος από τραυματισμό) ο Καρλ Μπαμπτίστ στραμπούληξε το αριστερό του πόδι και πέρασε εκτός. Στον Κεραυνό δεν έπαιξε καθόλου ο πρώτος σκόρερ του, Άντονι Γουίντεν, με απόφαση του προπονητή του, καθώς δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα τραυματισμού.Την έκπληξη η Ομόνοια!Στην 20ή Φεβρουαρίου 2015 και έπειτα από 15 ήττες, η «Καπάτσος» Ομόνοια κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο παρκέ (έχει και δύο με ΑΕΛ) και να την πανηγυρίσει δεόντως. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» με 83-79 του Απόλλωνα, και τον έριξαν στον προβληματισμό για την κατάληψη της 4ης θέσης, αφού παρέμεινε κοντά του η ΕΘΑ.

Η «Καπάτσος» Ομόνοια παρουσιάστηκε ανώτερη από προηγούμενες εμφανίσεις της και κυριάρχησε πλήρως στους αιθέρες, μαζεύοντας 50 ριμπάουντ(!), με τους «κυανόλευκους» να έχουν μόνο 32. Από τα 21 επιθετικά ριμπάουντ οι «πράσινοι» πήραν 20 πόντους, που ήταν σημαντικοί στην κατάκτηση της ιστορικής πρώτης νίκης τους από την επιστροφή τους στην Α΄ Κατηγορία.

Οι «κυανόλευκοι», που έπαιξαν χωρίς τον αποχωρήσαντα Άντονι Μέισον, ήταν απογοητευτικοί και πλήρωσαν την κακή τους βραδιά με ανέλπιστη ήττα, που τους στέρησε το δικαίωμα να πιάσουν τον Κεραυνό στην 4η θέση και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα