Μπάσκετ: Αφιέρωμα στο Champions League 2017-18

Ξεκινάει αύριο (10/10) η δεύτερη σεζόν του Basketball Champions League που διοργανώνει η FIBA. Όπως και πέρσι, από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης. Οι τρεις ελληνικές ομάδες θα προσπαθήσουν

να φτάσουν φέτος πιο μακριά από την περασμένη σεζόν, όπου και οι τρεις είχαν αποκλειστεί στους «16». Συγκεκριμένα ο «Δικέφαλος τους βορρά» αποκλείστηκε από την Τενερίφη, που «σήκωσε» το τρόπαιο, η Ένωση από την Μονακό, που κατέκτησε την τρίτη θέση, και ο Άρης από την Βιλερμπάν.

Η FIBA, σε μια προσπάθεια να κάνει την διοργάνωση πιο ελκυστική και να διορθώσει κάποια λάθη που έγιναν την παρελθούσα σεζόν, προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών. Συγκεκριμένα οι ομάδες στην κανονική περίοδο μειώθηκαν από 40 σε 32, και χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 8 ομάδων. Στην επόμενη φάση, των 16, που θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου 2018 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 14 Μαρτίου, θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε γκρουπ, ενώ ο 5ος και ο 6ος θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο FIBA Europe Cup. Στους «16» οι ομάδες θα δώσουν διπλές αναμέτρησεις για τα «εισιτήρια» στα προημιτελικά. Οι προημιτελικοί, όπου και πάλι οι ομάδες θα δώσουν διπλούς αγώνες, είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 27 Μαρτίου και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Απριλίου. Το Φάιναλ-4 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 4-6 Μαΐου σε έδρα που θα ανακοινωθεί μέσα στην σεζόν.

Σημαντική αλλαγή έγινε και στο μπόνους των χρημάτων που θα πάρει ο νικητής της διοργάνωσης. Από 500.000 ευρώ που πήρε την περασμένη σεζόν η Τενερίφη, ο κατακτητής του FIBA Champions League της νεάς σεζόν θα πάρει 1.000.000 ευρώ! Δηλαδή, θα υπάρξει αύξηση 100%. Να σημειώσουμε πως το ποσό του 1.000.000 ευρώ, είναι τα χρήματα που θα πάρει και ο νικητής της EuroLeague. Ακόμα μια αλλαγή είναι πως πρέπει οι ομάδες να έχουν 5 γηγενείς παίκτες στην 12αδα τους.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στον Β΄ όμιλο με αντιπάλους τις Γκαζιαντέπ (Τουρκία), Σαλόν (Γαλλία), Τενερίφη (Ισπανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Βέντσπιλς (Λετονία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Ορλαντίνα (Ιταλία).

Η ΑΕΚ κληρώθηκε στον Γ΄ όμιλο με τις Βενέτσια (Ιταλία), Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Μπάνβιτ (Τουρκία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Εστουδιάντες (Ισπανία), Ρόζα Ράντομ (Πολωνία).

Τέλος ο Άρης θα ξεκινήσει τις υποχρέωσεις από τον Δ΄ όμιλο με αντιπάλους τις Αβελίνο (Ιταλία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία), Οστάνδη (Βέλγιο), Νίμπουρκ (Τσεχία), Βόννη (Γερμανία), Ναντέρ (Γαλλία).

Αναλυτικά οι όμιλοι του Basketball Champions League 2017-18:

Α΄ όμιλος

Μονακό (Γαλλία)

Χαποέλ Χολόν (Ισραήλ)

Μούρθια (Ισπανία)

Ενισέι (Ρωσία)

Σάσαρι (Ιταλία)

Όλντενμπουρκ (Γερμανία)

Καρσίγιακα (Τουρκία)

Γιουβέντους (Λιθουανία)

Β΄ όμιλος

Γκαζιαντέπ (Τουρκία)

Σαλόν (Γαλλία)

Τενερίφη (Ισπανία)

Νεπτούνας (Λιθουανία)

Βέντσπιλς (Λετονία)

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)

Ορλαντίνα (Ιταλία)

Γ΄ όμιλος

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

Βενέτσια (Ιταλία)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

Μπαϊρόιτ (Γερμανία)

Μπάνβιτ (Τουρκία)

Στρασμπούρ (Γαλλία)

Εστουδιάντες (Ισπανία)

Ρόζα Ράντομ (Πολωνία)

Δ΄ όμιλος

Αβελίνο (Ιταλία)

Μπεσίκτας (Τουρκία)

Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)

Οστάνδη (Βέλγιο)

Νίμπουρκ (Τσεχία)

Άρης (ΕΛΛΑΔΑ)

Βόννη (Γερμανία)

Ναντέρ (Γαλλία)

Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο στο ΟΑΚΑ (10/10, 19:30) την Εστουδιάντες. Η Ένωση έχει ανεβασμένη ψυχολογία, αφού προέρχεται από δύο σερί νίκες με Ρέθυμνο (κύπελλο) και Τρίκαλα (Α1) και θα προσπαθήσει να κανει το 3Χ3 απέναντι στους Ισπανούς. Ο ΠΑΟΚ, μετά την... ψυχρολουσία που υπέστη εντός έδρας από τον Προμηθέα Πατρών στην πρεμιέρα της Α1, ξεκινάει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στην έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ στην Γερμανία (10/10, 20:00). Ο Άρης την Τετάρτη (11/10, 19:30) υποδέχεται στην έδρα του την πολωνική Ζιέλονα Γκόρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Α΄ όμιλος

Τρίτη 10/10

Μονακό (Γαλλία)- Γιουβέντους (Λιθουανία)

Τετάρτη 11/10

Μούρθια (Ισπανία)-Χαποέλ Χολόν (Ισραήλ)

Όλντενμπουρκ (Γερμανία)-Ενισέι (Ρωσία)

Σάσαρι (Ιταλία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)

Β΄ όμιλος

Τρίτη 10/10

Νεπτούνας (Λιθουανία)- Σαλόν (Γαλλία)

Γκαζιαντέπ (Τουρκία) - Ορλαντίνα (Ιταλία)

Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)- ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00

Τετάρτη 11/10

Βέντσπιλς (Λετονία)- Τενερίφη (Ισπανία)

Γ΄ όμιλος

Τρίτη 10/10

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)- Εστουδιάντες (Ισπανία) 19:30

Ρόζα Ράντομ (Πολωνία) - Μπαϊρόιτ (Γερμανία)

Βενέτσια (Ιταλία) - Μπάνβιτ (Τουρκία)

Τετάρτη 11/10

Στρασμπούρ (Γαλλία)- Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

Δ΄ όμιλος

Τρίτη 10/10

Νίμπουρκ (Τσεχία)-Ναντέρ (Γαλλία)

Βόννη (Γερμανία)- Οστάνδη (Βέλγιο)

Τετάρτη 11/10

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Αβελίνο (Ιταλία)

Άρης (ΕΛΛΑΔΑ) - Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) 19:30

Keywords
Τυχαία Θέματα