Μπαρτσελόνα η πιο αγαπητή ομάδα των φιλάθλων στον κόσμο

Η Μπαρτσελόνα παραμένει σημείο αναφοράς για τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Αυτό επιβεβαιώνει μελέτη της εταιρείας Kantar Millward Brown, που έγινε έπειτα από αίτημα της καταλανικής ομάδας. Συμμετείχαν με την πρακτική της συνέντευξης περισσότερα από 12.400 άτομα στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, σε δέκα στρατηγικές αγορές: Καταλονία, Ισπανία, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Βραζιλία, Μεξικό, Ινδία, Ιαπωνία και Ινδονησία. Η πλειοψηφία τους είναι

άνω των 16 ετών.

Οι φίλαθλοι εκτιμούν «τους μεγάλους παίκτες, το στιλ του παιχνιδιού τους και τις αξίες του συλλόγου» ως κυριότερα σημεία. Η Μπαρτσελόνα παρουσιάζει πλειοψηφία μεταξύ των ανδρών, αν και το γυναικείο κοινό είναι υψηλό στις αγορές της Καταλονίας και της Ισπανίας, όπου αντιπροσωπεύει το 40% των οπαδών της ομάδας. Ίδιος αριθμός στην Τουρκία, ενώ στην Κίνα είναι 42%, στην Ινδία 44% και στην Τουρκία 40%. Εκτός από την Καταλονία και την Ισπανία, όπου το κοινό είναι πολύ διαιρεμένο, στις υπόλοιπες στρατηγικές αγορές η Μπαρστελόνα θριαμβεύει μεταξύ των ατόμων κάτω των 35 ετών. Αντιπροσωπεύουν το 76% στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 61% στην Κίνα ή το 74% στην Ινδία. Έτσι κι αλλιώς, η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να εργάζεται για τη διεθνοποίησή της, με τις αγορές των ΗΠΑ, Κίνας και της Ιαπωνίας να είναι θεμελιώδεις για το μέλλον του συλλόγου.

Όπως αναμενόταν, η Μπαρτσελόνα είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Καταλονία, με 81%. Αντιθέτως, στην Ισπανία, αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, με ποσοστό 48%, πίσω από έναν άλλο σύλλογο, ο οποίος αν και δεν αναφέρεται, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα