Αξιέπαινη κίνηση από τον Κώστα Συμεωνίδη

Παρά την κούραση για την υπερπροσπάθεια του να διανύσει 700 χιλιόμετρα, από την Κρήτη στην Κύπρο, με την τεχνική της θαλάσσια σανιδοκωπηλασίας (SUP), ο προπονητής κωπηλατική Κώστας Συμεωνίδης δηλώνει ικανοποιημένος που κατάφερε να συγκεντρώσει από χορηγίες, το συνολικό ποσό των 33 χιλιάδων ευρώ, για τις ανάγκες του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής Κύπρου.

Τον Κώστα Συμεωνίδη

υποδέχθηκαν στις 18:30, φίλοι και υποστηρικτές του, καθώς και μέλη της ομάδας του, που τον συνόδευσαν στα τελευταία χιλιόμετρα προς την παραλία του ξενοδοχείου Atlantica Bay, όπου ολοκλήρωσε ένα παράτολμο εγχείρημα, που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου, από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης.

Στις πρώτες του δηλώσεις στα ΜΜΕ, ο Κώστας Συμεωνίδης ανέφερε πως ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και έτοιμος για ξεκούραση από ένα ταξίδι, στο οποίο συνάντησε αρκετές δυσκολίες.

Οι μεγαλύτερες, συνέχισε, παρουσιάστηκαν τις πρώτες 3 μέρες, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ενώ πέραν αυτού μια εκ των μηχανών του σκάφους που τον συνόδευε χάλασε, με τον κίνδυνο να μείνει όλη η ομάδα μεσοπέλαγα.

Η ανακούφιση και η ηρεμία ήρθαν όταν όλοι μας αντικρίσαμε την Κύπρο, είπε, κάτι που έκανε την προσπάθεια να φαντάζει ευκολότερη τις τελευταίες μέρες.

Ο Κώστας Συμεωνίδης παρέδωσε επιταγή ύψους 33 χιλιάδων ευρώ στον Πρόεδρο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής Δρ.Αργύρη Αργυρίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον ίδιο και την ομάδα του και τόνισε πως το Κέντρο "θα συνεχίσει τον αγώνα για όλα τα παιδιά της Κύπρου".

Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ, ο κ.Αργυρίου, υπενθύμισε πως το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής προσφέρει δωρεάν προληπτικά προγράμματα στις έγκυες και στα νεογνά της Κύπρου, για ανίχνευση ασθενειών, όπως η κώφωση και η βαρηκοΐα, το σύνδρομο Down και ο υποθυρεοειδισμός.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από έναν και μόνον άνθρωπο, τον Κώστα Συμεωνίδη, καλύπτεται ένα μέρος του προϋπολογισμού του Κέντρου, είπε ο κ.Αργυρίου, υποδεικνύοντας ότι από τις 600 χιλιάδες που ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Κέντρου, μόνο τα μισά καλύπτονται από τον κράτος, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει εξευρεθούν από χορηγίες.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση, υπό τον τίτλο "Κωπηλατώ για τη Ζωή, Κωπηλατώ για τα Παιδιά", τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά φιλανθρωπική δράση του Κώστα Συμεωνίδη, καθώς τo 2013, μαζί με τον Νίκο Καραολή, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια διαδρομή 80 χιλιομέτρων όρθιας σανιδοκωπηλασίας σε 12 ώρες από την Πάφο στη Λεμεσό, συγκεντρώνοντας 13,900 ευρώ για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ενώ το 2014 συγκεντρώθηκαν 35 χιλιάδες ευρώ για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, με διαδρομή 400 χιλιομέτρων, από το Καστελόριζο στη Λεμεσό.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΚΣΤ)

Keywords
Τυχαία Θέματα