Αύριο η ψηφοφορία της ΠΟΕΔ για λήψη μέτρων

Τα μέλη της ΠΟΕΔ ψηφίζουν αύριο με σκοπό την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή του και που θα κρίνει σκόπιμα, μη αποκλειομένων και των απεργιακών.

Με αυτό τον τρόπο διεκδικεί τη ρύθμιση σοβαρών εκπαιδευτικών ζητημάτων που, όπως αναφέρει, έχει θέσει εδώ και πολύ καιρό ενώπιον του Υπουργού Παιδείας.

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔ αναφέρεται σε ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των σχολείων και

έχουν σειρά αρνητικών επιπτώσεων πρωτίστως στα ίδια τα παιδιά.

Η στήριξη των αναλφάβητων παιδιών όπως αυτή καθορίζεται επιστημονικά και από την ίδια την Έκθεση που παρέδωσε πρόσφατα η Επιτροπή Αλφαβητισμού που ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας διόρισε, η διαχείριση και η πρόληψη της αποκλίνουσας/παραβατικής συμπεριφοράς, η παροχή των σωστών προϋποθέσεων στη διευθυντική ομάδα των σχολείων για να επιτελέσει το πολυδιάστατο έργο της, είναι μεταξύ άλλων τα κρίσιμα ζητήματα που χρειάζεται, επιτέλους, το Υπουργείο να εγκύψει και να επιλύσει, σημειώνει η Οργάνωση.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι «τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των ζητημάτων μέσα από εποικοδομητικό διάλογο, με παράθεση τεκμηριωμένων επιστημονικών επιχειρημάτων. Όμως, όταν συναντά την στείρα άρνηση, την αδικαιολόγητη αναποφασιστικότητα και την έλλειψη πραγματικής βούλησης για τα αυτονόητα, δεν θα διστάσει να αξιοποιήσει και το έσχατο μέτρο της απεργίας, αν και όταν αυτό κριθεί αναγκαίο».

«Ολόκληρη η κοινωνία, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα πρέπει να ανησυχούν και να αγωνιούν, όχι για τα μέτρα που, ίσως, θα υποχρεωθεί η ΠΟΕΔ να λάβει, αλλά για τα εκπαιδευτικά μέτρα που το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει για να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος που το ταλανίζουν για αρκετά χρόνια με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά» καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα