Αβέρωφ: Ο λαός είναι αυτός που θα κρίνει τη λύση

Αυτός που θα κρίνει το αποτέλεσμα, εάν θα έχουμε μια συμφωνημένη λύση, δεν είναι ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά ο κυρίαρχος λαός, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε πως δεν είναι αρκετό να βρεθεί μια συμφωνημένη λύση, αλλά αυτή πρέπει να περάσει απαραιτήτως από δημοψήφισμα

και ο κυρίαρχος λαός να αποφασίσει.

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Προεδρικό, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι αρχηγοί είχαν μια ενημέρωση για το τι θα γίνει αύριο στη συνάντηση των δύο ηγετών, σημειώνοντας ότι διευκρινίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δε θα υπάρξει υπογεγραμμένο κοινό ανακοινωθέν, αλλά θα γίνει ένα δελτίο Τύπου, όπως και στο παρελθόν, το οποίο θα καταγράφει κάποιες συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί.

“Δεν είναι η λύση του Κυπριακού, ούτε και συμφωνία”, είπε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “αύριο ο ΠτΔ, μετά το πέρας της πιο ουσιαστικής συνάντησης, θα προβεί σε πλήρη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου”.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη στήριξη του κόμματος του στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για εξεύρεση μιας συμφωνημένης λύσης του κυπριακού προβλήματος μέσα στο πλαίσιο των διαχρονικών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου.

“Εάν καταφέρει”, είπε, “και επιτύχει μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος μέσα στις παραμέτρους που έχουμε πει και σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές, εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή την εθνική προσπάθεια”, σημειώνοντας ότι “στο τέλος αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, εάν θα έχουμε μια συμφωνημένη λύση, δεν είναι ούτε ο ΠτΔ ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά ο κυρίαρχος λαός, γιατί δεν είναι αρκετό να βρεθεί μια συμφωνημένη λύση, αλλά πρέπει να περάσει απαραιτήτως και από δημοψήφισμα και ο κυρίαρχος λαός να αποφασίσει”.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το ότι αποσύρει τη στήριξη του από τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο κ. Νεοφύτου είπε: “Ο κάθε ένας κρίνεται από τον λαό. Σεβαστή η θέση του οποιουδήποτε. Θεωρώ όμως πως στηρίζω ή απορρίπτω ένα νομοσχέδιο, αν το θεωρώ ωφέλιμο προς την κοινωνία και τον τόπο. Στο να τοποθετούμαι ότι εκ προοιμίου απορρίπτω το οποιοδήποτε κυβερνητικό νομοσχέδιο, θεωρώ πως -για μένα προσωπικά- δεν βρίσκω βαρύτητα στην αιτιολόγηση αυτής της πολιτικής πράξης. Σεβαστή η απόφαση τους, αλλά θεωρώ λανθασμένη την τοποθέτηση τους”.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σημαντικά θέματα, που αφορούν τη μεταρρυθμιστική πορεία του κράτους, όπως το ΓεΣΥ, η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ έτυχαν και σύντομης ενημέρωσης για τα θέματα που αφορούν την εγκληματικότητα και προβλήματα που υπάρχουν στην καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Σημείωσε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις υπήρξε ένα καλό κλίμα στη συζήτηση των διαφόρων ζητημάτων που αφορούν τη μεταρρυθμιστική πορεία αυτής της χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα