Αβέρωφ: Θετικό βήμα η ψήφιση του νόμου για την κινητικότητα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δήλωση μετά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά την κινητικότητα στη δημόσια υπηρεσία, έκανε λόγο για θετική μέρα στη Βουλή και ευχαρίστησε τα κόμματα, την Κυβέρνηση και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω για τη στάση τους στο θέμα.

«Επικράτησε σύνεση και πολιτική συνεννόηση Κυβέρνησης και κοινοβουλευτικών κομμάτων και καταφέραμε να διαμορφώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο για την κινητικότητα

δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μπορεί όπου υπάρχει πλεόνασμα προσωπικού να χρησιμοποιείται για την κάλυψη άλλων κενών», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τον εκσυγχρονισμό υπάρχει και μείωση των δαπανών και εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο ασχέτως κομματικού προσανατολισμού, παρατηρώντας ότι είναι απαραίτητη η πολιτική συνεννόηση.

Ο κ. Νεοφύτου, κληθείς να σχολιάσει τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η ΕΔΕΚ για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου και την παρατήρηση ότι οι διαδικασίες πρόσληψης είναι διαφορετικές σε δημόσιο και ημικρατικό τομέα, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο έχει περάσει από τον έλεγχο της Νομικής Υπηρεσίας.

Σε σχέση με τις διαφορετικές διαδικασίες πρόσληψης, μεταξύ δημοσίου τομέα και ημικρατικών οργανισμών είπε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ακόμα μια μεταρρύθμιση.

«Γιατί να μην γίνει ίδιος ο τρόπος πρόσληψης και να ζητήσουμε από την ΕΔΥ να αναλάβει τη διαδικασία τόσο για τη δημόσια υπηρεσία όσο και για τους ημικρατικούς», είπε.

Σε ό,τι αφορά την επιφύλαξη για τις εξουσίες που παραχωρούνται στον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι θα απαιτείται συνεννόηση με το Γενικό Διευθυντή ημικρατικών ή τους Διευθυντές Τμημάτων για τις όποιες αποσπάσεις.

«Μπήκαν καλές ασφαλιστικές δικλείδες», είπε ο κ. Νεοφύτου, συμπληρώνοντας ότι σκοπός ήταν να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα