Ατύχημα είχε ο Φέτελ στο Φιοράνο

Κατά τη διάρκεια δοκιμής των ελαστικών βροχής της Pirelli στην πίστα του Φιοράνο, ο Γερμανός πιλότος είχε μια έξοδο χωρίς συνέπειες για τον ίδιο.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, η ημέρα στην πίστα του Φιοράνο θα κυλούσε ιδανικά, αν ο Φέτελ δεν είχε μια έξοδο και επαφή με τη μπαριέρα, που δεν άφησε κανένα σημάδι στον ίδιο αλλά έκανε σημαντική ζημιά στην ειδικά τροποποιημένη Ferrari SF15-T, για τις δοκιμές των βρόχινων ελαστικών

της Pirelli.

Ο Γερμανός πιλότος, που εκτελούσε τις δοκιμές στην τεχνητά βρεγμένη πίστα, είχε να αντιμετωπίσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της τάξης των 5 βαθμών αλλά και τις αντιδράσεις των εντελώς νέων ελαστικών που δεν γνώριζε. Παρότι όλα ξεκίνησαν καλά, όταν ανέβηκε σημαντικά ο ρυθμός το αυτοκίνητο έφυγε από τον πορεία του και χτύπησε στη μπαριέρα. Η επισκευή επιτόπου ήταν αδύνατη και έτσι το τροποποιημένο μονοθέσιο επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Ferrari.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι μηχανικοί θα προλάβουν να το έχουν έτοιμο ώστε να συνεχιστεί η δοκιμή, ούτε αν ο Φέτελ, που αρχικά θα οδηγούσε μόνο την Πέμπτη, μείνει και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ώστε να ολοκληρώσει τους προβλεπόμενους γύρους.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι ο Γερμανός είναι καλά στην υγεία του, ενώ υπάρχει και ο τρίτος οδηγός της Ferrari, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, για να πάρει τη σκυτάλη από τον Φέτελ αν χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα