Άστατος καιρός με ήλιο, βροχές και… χιόνια!

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό μέχρι το Σάββατο.

Το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά µεµονωµένη βροχή. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα ανατολικά παράλια και ταραγµένη και τοπικά µέχρι κυµατώδης

στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές κυρίως νεφώσεις, οι οποίες τις αυγινές ώρες πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεµα παράλια µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγµένη και στα νότια µέχρι ταραγµένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές το πρωί, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να εκδηλωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, το πρωί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, αλλά το απόγευµα µέτριοι και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα υπάρχουν αυξηµένες νεφώσεις. Το µεσηµέρι και το απόγευµα όµως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσουν χιόνια.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται πρόσκαιρες νεφώσεις.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα