ΑΣΔΥΚ: Κοντόφθαλμη η πολιτική της ΟΕΒ για κρατικό μισθολόγιο

Η πολιτική της ΟΕΒ είναι κοντόφθαλμη και χωρίς όραμα και για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας αξιώνει μείωση και συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου προκειμένου να έχει αφορμή για να μειώσει μελλοντικά κι άλλο το ιδιωτικό μισθολόγιο υποστηρίζοντας και υποβοηθώντας έτσι, με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο, την εκμετάλλευση μεγάλου ποσοστού

ιδιωτικών υπαλλήλων από τους εργοδότες τους, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΣΔΥΚ).

Η ΑΣΔΥΚ απαντά σε επιστολή της ΟΕΒ ημερομηνίας 13/09/2016, προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, για τα Νομοσχέδια που αφορούν τη Δημόσια Υπηρεσία και αναφέρει όπως “η ΟΕΒ κοιτάξει να υποστηρίξει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών της χωρίς να θέλει να στερήσει ή να αφαιρέσει από άλλους”.

Είναι γνωστό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η ΟΕΒ, προωθεί τα συμφέροντα των μελών της μέσω της παρακολούθησης των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δρώμενων.

“Να διευκρινίσουμε όμως ότι, άλλο η παρακολούθηση και προώθηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του επιχειρηματικού κόσμου και άλλο η προσπάθεια αφαίρεσης ή, ως φαίνεται να είναι ο σκοπός, αφαίμαξης δικαιωμάτων από εργαζόμενους, στην προκειμένη περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων. Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Επίτροπος Μεταρρύθμισης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, για την περίοδο την οποία διανύουμε μετά το κούρεμα, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 10% ενώ ο μέσος μισθός στο δημόσιο μειώθηκε κατά 20%. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή, έχουν επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος για τη διάσωση της οικονομίας από όσο τους αναλογεί”, προστίθεται.

Για μια ακόμη φορά, αναφέρεται, η ΟΕΒ λησμονεί επιλεκτικά και πολύ εύκολα ότι μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, πέρα από τον υπέρογκο δανεισμό που υπερφορτώνει το τραπεζικό σύστημα, δεν πληρώνει το εταιρικό τέλος των €300 που έχει επιβληθεί λόγω της κρίσης αλλά ούτε και τους φόρους ακίνητης ιδιοκτησίας, ενώ, μερίδα επιχειρηματιών, φοροαποφεύγει και φοροδιαφεύγει συστηματικά.

Άλλωστε, σημειώνεται, τα €2δις που οφείλονται στο φόρο δεν τα χρωστούν οι εργαζόμενοι και δη οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ΟΕΒ, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΑΣΔΥ ξεχνά επίσης ότι μερίδα επιχειρηματιών, ανεξάρτητα με τις πραγματικές τους αποδοχές, δηλώνουν πάντα το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα, με αποτέλεσμα αρκετοί, αφενός να μην επιμερίζονται το βάρος της συνεισφοράς που τους αναλογεί στα κοινά με βάση την οικονομική τους επιφάνεια και αφετέρου να καθίστανται δικαιούχοι διαφόρων επιδομάτων που στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν. Για τους δημοσίους υπαλλήλους, σημειώνεται, η επιδοματική πολιτική λαμβάνει υπόψη το μισθό πριν τις αποκοπές και όχι μετά (που είναι ο πραγματικός) με συνέπεια αρκετοί να μην λαμβάνουν κανένα επίδομα που λογικά θα δικαιούντο.

Όσο παρατείνονται οι αποκοπές και οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, ιδιωτών και δημοσίων, αναφέρει η ΑΣΔΥ, η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει.

“Από το 2011, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν δει το εισόδημα τους να παγώνει και ένα χρόνο μετά να μειώνεται. Έξι χρόνια μετά, μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλεί η όποια πρόταση για μη παραχώρηση ΑΤΑ ή προσαυξήσεων αφού στην πραγματικότητα δεν θα πρόκειται για αύξηση αλλά αποκατάσταση των όσων οι εργαζόμενοι για 7 χρόνια προσφέρουν στο κράτος και στις επιχειρήσεις για να μην χρεοκοπήσουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα