Άρνηση ΚΔ να στηρίξει αιτήτρια στο ΕΔΑΔ για προσφυγή

Λύπη και απογοήτευση για την άρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμμετάσχει στη διαδικασία της προσφυγής της στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας, εκφράζει μέσω των δικηγόρων της, η Ανδριανή Ιωάννου.

Η κα. Ιωάννου προσέφυγε στο ΕΔΑΔ τον Οκτώβριο του 2014 λόγω των καθυστερήσεων και της κωλυσιεργίας της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας της Τουρκίας στα κατεχόμενα (ΕΑΙ) στην οποία προσέφυγε το 2008 ζητώντας αποζημιώσεις για απώλεια χρήσης και

για την αξία της περιουσίας.

Μιλώντας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο εκ των δικηγόρων της, Αχιλλέας Δημητριάδης εξήγησε ότι τόσο η Τουρκία όσο και η Αιτήτρια καταχώρησαν τις παρατηρήσεις τους σε σχέση με την προσφυγή στο ΕΔΑΔ και αυτό αναμενόταν να πράξει και η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2016, όπως γινόταν τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΕΔΑΔ, “φαίνεται να έχει αποφασίσει την μη συμμετοχή του Κράτους στην διαδικασία στο ΕΔΑΔ”.

“Αυτό όχι μόνο στερεί από την Αιτήτρια την υποστήριξη του Κράτους της σ’αυτή την κομβική υπόθεση, αλλά πιο σημαντικά της στερεί τις πληροφορίες σχετικά με τις επίσημες εκτιμήσεις του Κτηματολογίου της Δημοκρατίας για τα κατεχόμενα”, προσθέτει.

Έτσι, συνέχισε, “ διακυβεύεται όχι μόνο ο καθορισμός του ύψους των αποζημιώσεων σ’αυτή την υπόθεση αλλά και σ’όλες τις άλλες παρόμοιες υποθέσεις, όπου το δεδικασμένο αυτό θα εφαρμόζεται”.

Η απουσία της Δημοκρατίας στο ΕΔΑΔ, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, “ όχι μόνο δεν βοηθά την Αιτήτρια αλλά είναι και μια νέα στάση, μετά από 25 χρόνια συνεχούς υποστήριξης των Κυπρίων πολιτών στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα