Αρχίζουν αύριο εκ νέου οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Πρώτη μέρα αύριο, για τον νέο κύκλο συνομιλιών, ο οποίος θα οδηγήσει στην Διάσκεψη για την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2017.

Οι διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση, μετά την συμφωνία Αναστασιάδη-Ακιντζί στο δείπνο της περασμένης Πέμπτης, για εντατικές διαπραγματεύσεις και Διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου. Οι συνάντηση θα γίνει στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Η συνάντηση των διαπραγματευτών και

των ομάδων τους θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Κατά τη συνάντηση οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν για την ατζέντα καθώς και για το πρόγραμμα των συναντήσεών τους.

Στο μεταξύ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε θα έχει επίσης αύριο Δευτέρα συνομιλίες στην `Αγκυρα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους επισήμους, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα το βράδυ.

Πάντως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για αυτή την εβδομάδα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα τις Βρυξέλλες για επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα