Αρχίζει να μυρίζει και κύπελλο…

ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Δεν έχει ολοκληρωθεί η οκτάδα που θα συνεχίσει στον θεσμό του κυπέλλου, αλλά από τη στιγμή που ήδη βρίσκονται στην προημιτελική φάση 4 από τις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος και λογικά θα γίνουν 5 με την αναμενόμενη πρόκριση του Απόλλωνα πάνω στην ΑΕΖ, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι μεγάλα ντέρμπι μας αναμένουν.

Ειδικά αν προσθέσει κανείς στην παρέα αυτή και την Ανόρθωση, που πιθανόν να ρίξει όλο το βάρος των προσπαθειών της για να σώσει τη σεζόν στον θεσμό του κυπέλλου.

Την οκτάδα θα συμπληρώσει ο ιστορικός Ολυμπιακός

και μια από τις Δόξα ή Αναγέννηση, που θα είναι ο διακαής πόθος των μεγάλων για να βρεθούν στον δρόμο τους στην επόμενη φάση…

Και τονίζω ότι αναμένονται μεγάλα ντέρμπι και μπόλικη αγωνία, που λογικά θα γίνει μεγαλύτερη για κάποιες ομάδες που δεν θα έχουν εξασφαλισμένο εισιτήριο για την Ευρώπη διά μέσου πρωταθλήματος.

Τα εισιτήρια είναι 3 συν αυτό του κυπελλούχου, αν δεν υπάρχει ομάδα που θα κάνει το νταμπλ.
Οι μνηστήρες είναι για την ώρα 5.

Και αν η Ανόρθωση προχωρήσει στο κύπελλο, πιθανόν να βάλει περισσότερους μπελάδες σε κάποια ή και κάποιες από τις ομάδες που αυτή την ώρα απαρτίζουν την πρώτη πεντάδα.

Άρα άρχισε να μυρίζει και άρωμα κυπέλλου σε μια εποχή που είναι πολύ σημαντική για την παραπέρα πορεία των ομάδων και στον θεσμό του πρωταθλήματος.

Και αυτό κρατά σε εγρήγορση όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους και βεβαίως διατηρεί και την αγωνία στο αγωνιστικό κομμάτι σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό είναι καλό για τη συνέχεια και στους δυο θεσμούς.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και αγωνιστική που στα χαρτιά δεν περιλαμβάνει το μεγάλο ή το παραδοσιακό ντέρμπι, έχει όμως δυσκολίες για όλους και ενδιαφέρον παντού.

Μη μας διαφεύγει ότι μετά και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, θα απομένουν μόλις 5 για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, που θα κρίνει την κατάταξη των ομάδων και πώς θα εισέλθουν στα μπαράζ, την ομάδα που θα προλάβει το τρένο και θα εισέλθει την πρώτη εξάδα και βέβαια τις δυο ομάδες που θα κατηφορίσουν για τη Β' Κατηγορία, αλλά και τη διαφορά για πάνω και για κάτω, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις 10 εναπομείνασες αγωνιστικές.

Κατά τα άλλα, άρχισαν να δείχνουν τα πρώτα σημάδια της παρουσίας τους κάποιοι από τους νεοφερμένους του μηνός αυτού και βέβαια πολλά αναμένουν στη συνέχεια οι οπαδοί των ομάδων, ειδικά αυτών με τους πιο υψηλούς στόχους.

Έγραφα και χθες από αυτήν εδώ την στήλη, ότι πιθανόν η φετινή δεύτερη περίοδος των μετεγγραφών να αποτελέσει και εξαίρεση του κανόνα απ' ό,τι μας είχαν συνηθίσει παίκτες και μονάδες στα προηγούμενα έτη.

Και η αλήθεια είναι ότι για πλείστους από αυτούς, τα πρώτα δείγματα γραφής θεωρούνται και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη δύσκολη συνέχεια που αναμένει όλους και στους δύο θεσμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα