Αποζημιώσεις 600χλδ για τον θάνατο διδύμων στο Μαρί

Το τέλος ενός αγώνα δόθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου εκδικάστηκαν οι αγωγές που αφορούσαν τους αδικοχαμένους δίδυμους ναύτες, Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, που έχασαν τη ζωή τους το 2011 στη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο σε δυο ξεχωριστές αγωγές, εξέδωσε απόφαση υπέρ των Εναγόντων και εναντίον του εναγόμενου, ποσά ύψους 257.085,90 με τόκο 5.5% από τις 11.07.2011 μέχρι 31.12.2014 και 4% από 1.1.2015 μέχρι εξοφλήσεως. Οι γονείς

του αποβιώσαντα δικαιούνται από 88.542,95 για τα δυο αδικοχαμένα αδέλφια.

Η εν λόγω αγωγές προωθήθηκαν από τους γονείς των αδικοχαμένων νέων και από την αδελφή τους, υπό την ιδιότητα τους ως διαχειριστές της περιουσίας τους.
Η αγωγή είναι κατά της Δημοκρατίας και εγείρεται εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα ως Εναγόμενου, δυνάμει του άρθρου 57 των Περί Δικαστηρίων Νόμων του 1960 εώς (αρ.2) 2014.

Νομικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την εν λόγω απόφαση, για τις αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν και υπερβαίνουν το ποσό των 300 χιλιάδων, χαρακτηρίζουν ότι το ποσό αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικό για την απώλεια της ζωής νέων ανθρώπων 20 ετών. Ωστόσο, προστίθεται, βάσει των νόμων και της νομολογίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα ποσά αυτά, κρίνονται ως αρκετά ικανοποιητικά.

Στην απόφαση, σημειώνεται ότι είναι πολύ μεγάλο το τίμημα για μια οικογένεια να χάσει δυο παιδιά σε μια μέρα. Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν στις τάξεις της ΕΦ γνωρίζουν ότι στο κάλεσμα της πατρίδας και στο πεδίο της μάχης ζωές θα χαθούν. Για ιερό σκοπό. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε στις 11.7.2011 σημειώνεται σε άλλο σημείο, εκεί όπου είχαν ταχθεί να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα