Αποστολή ομάδας Κυπρίων Εθελοντών στη Λέσβο

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου μια ομάδα Κυπρίων εθελοντών μεταβαίνει στη Λέσβο με μοναδικό διαβατήριο την καρδιά της. Η πρωτοβουλία φέρει την ονομασία "Hope For Refugees" δηλαδή "Eλπίδα για τους πρόσφυγες".

Όπως δηλώνουν τα μέλη της αποστολής δεν τρέφουν αυταπάτες ότι θα μεταβούν σαν μεσσίες που θα δώσουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απορρέουν από την ανθρωπιστική κρίση. Θέλουν όπως τονίζουν να βάλουν ένα λιθαράκι ανθρωπιάς και να ευαισθητοποιήσουν και άλλους συμπολίτες μας. Στη Λέσβο η ροή προσφύγων είναι ασταμάτητη και μέσα σε αντίξοες

καιρικές συνθήκες. Τα ναυάγια είναι σχεδόν καθημερινά και πολλές ψυχές χάνονται μεσοπέλαγα μαζί με τα όνειρα τους. Όνειρα για μια νέα αρχή αφού κάποιοι τους επέβαλαν ένα τέλος χωρίς τη θέληση τους.

Το «Hope for Refugees” μεταβαίνει στο νησί με συγκεκριμένους στόχους:
- Θα αναλάβει σε συνεννόηση με την οργάνωση BetterDaysforMoria τη δημιουργία τουλάχιστον ενός έργου υποδομής.
- Θα στηρίξει οικονομικά την συμπατριώτισσα μας Έλενα Μουστάκα η οποία μαζί με άλλους εθελοντές βρίσκονται στο νησί εδώ και μήνες και από το πουθενά δημιούργησαν έναν καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων.
- Θα έχουν συνάντηση με τις τοπικές αρχές στις οποίες θα παραδώσουν επίσης ένα σημαντικό ποσό, τιμής ένεκεν για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων του νησιού.

- Θα βοηθήσουν πρόσφυγες που λόγω έλλειψης χρημάτων είναι εγκλωβισμένοι στο νησί και δεν μπορούν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.
- Θα αγοράσουν δώρα για τα ασυνόδευτα παιδιά και πάλι σε συνεννόηση με τις αρχές.
- Επίσης όλα τα μέλη της αποστολής θα βοηθήσουν και πρακτικά στον καταυλισμό στη Μόρια αλλά και στις παραλίες όπου είναι οι αφίξεις των βαρκών. Ειδικά για το τελευταίο θα αγοράσουν είδη ρουχισμού, κουβέρτες, τρόφιμα και ροφήματα τα οποία θα προσφέρουν στους πρόσφυγες.
Όλες οι δράσεις της ομάδας θα κοινοποιούνται μέσω της σελίδας της στο facebook: https://www.facebook.com/Hope-for-Refugees-1528347857458077/?ref=hl

Όποιος επιθυμεί καθένας μπορεί να κάνει εισφορά με δύο τρόπους:

A. Ο πρώτος είναι πατώντας στο πιο κάτω Link και ακολουθώντας τις απλές οδηγίες:
https://www.youcaring.com/lesvos-refugees-volunteers-498316

B. O δεύτερος τρόπος είναι με κατάθεση στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου:
O αριθμός λογαριασμού είναι: 357021427549 (IBAN: CY26002001950000357021427549)

Εξάλλου αυτό το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στη Διαχρονική Μουσική Σκηνή θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Τραγουδάμε για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές στη Λέσβο". Θα υπάρχει είσοδος 5 ευρώ και τα έσοδα θα πάνε στην πρωτοβουλία "Hope for Refugees". Η ώρα έναρξης είναι στις 21:00.

Η ομάδα ευχαριστεί όλους όσοι έχουν συνεισφέρει αλλά και όσους προτίθενται να το πράξουν. Πριν την αναχώρηση της θα σας ενημερώσει για το τελικό ποσόπου έχει μαζευτεί. Θα τηρείται επίσης αναλυτική κατάσταση για το που έχουν ξοδευτεί τα χρήματα.

Τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής:
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Στάλω Αραμπατζή
Αλεξάνδρα Ατταλίδου
Ελένη Απέγητου
Κωνσταντίνα Νεοφύτου
Βάσος Ψηλός
Σπύρος Σωτηρίου
Βερόνικα Νικολάου
Άννα Παπαπέτρου

Keywords
Τυχαία Θέματα