Απορρίφθηκε έφεση για αποφυλάκιση Άκη Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, για τέταρτη φορά, το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην Υπουργού Άμυνας της Ελλάδος Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος επιστρέφει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κάθειρξης των 20 ετών που του επεβλήθη το 2013, έχοντας βρεθεί ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

και δωροδοκία, στην πολύκροτη υπόθεση του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Το αίτημα αποφυλάκισης υποβλήθηκε με το σκεπτικό ότι ο κρατούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, κάτι που απεδέχθη η εισαγγελική λειτουργός, η οποία όμως έκρινε ότι η συνέχιση της κράτησής του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως ορίζεται από το νόμο ως λόγος για να εγκριθεί αποφυλάκιση.

Τη Δευτέρα το βράδυ ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο φορώντας λευκές ελαστικές γάζες στα πόδια του, και εξετάστηκε από γιατρούς.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

«Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας, μέσα σε λίγες ώρες, είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο», απεφάνθη η εισαγγελέας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα