Απόλλων: Πρώτος «γαλάζιος» τελικός…

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία στο κυνήγι των δυο στόχων του -πρωτάθλημα και κύπελλο- ο Απόλλωνας έχει να αντιμετωπίσει σήμερα (18:00) τη συμπολίτισσά του ΑΕΛ στο λεμεσιανό ντέρμπι και ο μόνος τρόπος για να παραμείνει εντός στόχων (βλέπε τίτλο) στο πρωτάθλημα είναι να βγει νικητής από τη σύγκρουση του Τσιρείου.

Η αποστολή των «γαλάζιων» αναμένεται να είναι δύσκολη, γιατί σε όποια κατάσταση κι αν είναι η αντίπαλος δεν παύει να είναι ντέρμπι. Άλλωστε, φέτος στα τρία παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων, ο Απόλλωνας κατάφερε να κερδίσει

μόνο το ένα (στα άλλα δυο μετρά μια ήττα και μια ισοπαλία), ενώ η αντίπαλός του μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο ρίχνει πλέον όλο το βάρος στην κατάληψη τη 4ης θέσης στο πρωτάθλημα, με την ελπίδα να αποδειχθεί προνομιούχος για έξοδο στην Ευρώπη.

Με όλα τα πιο πάνω, θα πρέπει οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυνήγι της κορυφής.

Δυνατό φίνις

Η άμεση αντίδραση της ομάδας, ύστερα από την ήττα από την Ανόρθωση και η δεύτερη φετινή επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ, έφερε ξανά κλίμα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο της λεμεσιανής ομάδας. Πλέον έχουν απομείνει πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα και απαιτείται ένα δυνατό φίνις με συνεχόμενες νίκες, ώστε να κάνουν τον καθήκον τους κι από κει και πέρα να αναμένουν να σκοντάψει ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ, ώστε να πετύχουν τον μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος είδε πολλές φορές την ΑΕΛ φέτος, έχει καταστρώσει το πλάνο του. Το βέβαιο είναι πως δεν θα προβεί σε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Κι αυτό γιατί η ομάδα πήγε καλά, πέτυχε το ζητούμενο που ήταν η νίκη, ενώ από την άλλη οι απουσίες παραμένουν οι ίδιες. Συγκεκριμένα, εκτός είναι οι τιμωρημένοι Πίεχ και Ρομπέρζ, όπως και οι τραυματίες Μπεντόγια, Γκιέ και Αγγελή. Έτσι, με δεδομένη την απουσία του Ρομπέρζ, ο Κυριάκου και πάλι θα αγωνιστεί στα στόπερ και ο Πέδρο στη μεσαία γραμμή.

Η πιθανή ενδεκάδα

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βάλε. Στα άκρα της άμυνας θα κινούνται οι Σέρτζιο (δεξιά) και Βινίσιους (αριστερά). Κεντρικοί αμυντικοί θα αγωνιστούν οι Κυριάκου και Γκόμες, ενώ στη μεσαία θα παραμείνει ο Ζοάο Πέδρο που θα πλαισιώνεται από τον Σακέτι και τον Ντα Σίλβα σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα της επίθεσης θα παίξουν οι Παπουλής και Σαρδινέρο και στην κορυφή ο Μαγκλίτσα. Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης θα βρίσκεται και αυτή τη φορά στην αποστολή και αναλόγως της εξέλιξης του αγώνα ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα