Απόλλων: Να διορθώσουν τα λάθη τους

Πλησιάζει η μέρα ξεκούρασης των «πολεμιστών», αφού οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα από αύριο θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες μιας και ο Σωφρόνης Αυγουστή τους παραχώρησε ρεπό μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με την Ομόνοια. Οι κυανόλευκοι έχουν ανάγκη λίγες μέρες ξεκούρασης τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Άλλωστε εδώ και πολλούς μήνες είναι αναγκασμένοι να κερδίζουν κάθε αγώνα για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση.

Αυτές τις ημέρες οι προπονήσεις (που πραγματοποιούνται

χωρίς τους διεθνείς) είναι περισσότερο, για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές και για να διορθωθούν κάποια λάθη, και από εβδομάδας θα ξεκινήσουν να δουλεύουν για την έξοδο στο ΓΣΠ, όπου φυσικά ο στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη. Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας είναι πολύ χαρούμενος από την προσπάθεια των παικτών του, οι οποίοι σε κάθε αγώνα ξεπερνούν τον εαυτό τους. Ο Σωφρόνης έχει καταφέρει να τους κάνει να παίζουν με πάθος, διάθεση και να μη σταματούν να προσπαθούν για τη νίκη, ακόμα και αν το παιγνίδι έχει στραβώσει και δεν εξελίσσεται όπως το σχεδίασαν.

Ο Κύπριος προπονητής έχει τονίσει στους παίκτες του ότι πρέπει να καθαρίσουν το μυαλό τους, αφού τους περιμένουν τουλάχιστον ακόμα δέκα παιγνίδια (8 στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο), τα οποία είναι όλα τελικοί και θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους στο τέλος της χρονιάς. Το μεγαλύτερο όπλο της λεμεσιανής ομάδας είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στο Κολόσσι, κάτι που φαίνεται σε κάθε ευκαιρία. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση.

Η προσπάθεια σε αριθμούς

Η πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα αποτυπώνεται και στους αριθμούς. Οι 61 βαθμοί που έχει η λεμεσιανή ομάδα είναι οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια (το 2013-14 στους 28 αγώνες είχε 60 βαθμούς, την περίοδο 2014-15 είχε 59 βαθμούς και πέρυσι είχε μαζέψει 53 βαθμούς στην αντίστοιχη αγωνιστική), ενώ είναι στη 2η θέση τόσο στα γκολ υπέρ όσο και στα γκολ κατά. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έχουν πετύχει 60 γκολ, πέντε λιγότερα από το ΑΠΟΕΛ, ενώ στην άμυνα έχουν δεχθεί 22 τέρματα. Επίσης, έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος, ενώ με τις 18 νίκες είναι στη δεύτερη θέση. Και φυσικά να μην ξεχνάμε το μεγάλο ρεκόρ που τρέχει, το σερί χωρίς ήττα που έφθασε τους 21 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Προσπαθεί να καταλάβει ο Ρομπέρζ πώς είναι ξανά τιμωρημένος. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι σε φάση, για να συνέλθει από τη νέα άδικη αποβολή του και που θα τον αναγκάσει να χάσει τουλάχιστον τα δύο επόμενα παιγνίδια της ομάδας του. Δεν είναι και μικρό πράγμα, σχεδόν μόλις επανήλθε από την τιμωρία του (ήταν το δεύτερο παιγνίδι) να αποβληθεί ξανά, από τον ίδιο διαιτητή και πάλι χωρίς να δικαιολογείται η κόκκινη, όπως στον αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια. Ο Ρομπέρζ χάνει τους αγώνες με Ομόνοια και Ανόρθωση και αν του επιβληθεί επιπλέον ποινή θα χάσει και το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα