Απόλλων: Ευρωπαίος και ωραίος!

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Απόλλωνας. Οι «κυανόλευκοι» πανηγυρίζουν από το βράδυ της Πέμπτης για 3η φορά τα τελευταία 5 χρόνια την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League, εκεί όπου ως γνωστόν κληρώθηκαν και θα αντιμετωπίσουν Έβερτον, Αταλάντα και Λιόν.


Μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα της Λεμεσού, που καθιερώνεται πλέον και στην Ευρώπη. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που έχει πετύχει ο Απόλλωνας, ενώ να θυμίσουμε ότι οι πέντε σερί χρονιές στην Ευρώπη είναι κάτι που έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει

για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ήδη οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού μετράνε δύο στα δύο, από τους στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή χρονιά. Ο πρώτος ήταν η είσοδος στους ομίλους και ο δεύτερος η κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Από αύριο, στον Απόλλωνα επικεντρώνονται στον τρίτο και μεγαλύτερο στόχο τους για τη φετινή περίοδο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι που τόνισε και ο πρωτομάστορας των επιτυχιών της ομάδας μέσα στο 2017, Σωφρόνης Αυγουστή, αμέσως μετά την πρόκριση της ομάδας του στη Δανία.

Πολλαπλά οφέλη
Η πρόκριση στους ομίλους θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα της Λεμεσού. Πρώτο και σημαντικότερο είναι το οικονομικό. Στα ταμεία της ομάδας θα μπουν αρκετά εκατομμύρια (ήδη είναι δικά του περισσότερα από 2,5 εκ.), που θα βοηθήσουν στην πολύ καλή λειτουργία της εταιρείας. Ταυτόχρονα όμως ο Απόλλωνας θα τρέξει τις αμέσως επόμενες ημέρες για να ολοκληρώσει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό. Έχει μια θέση ανοικτή, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θα παραμείνει ή όχι ο Σίλβα Πέρες, που έμεινε εκτός αποστολής στα τελευταία τρία παιχνίδια, λόγω του ότι δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί. Οι «κυανόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι, που θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Όφελος είναι και το γεγονός ότι ο Απόλλωνας καθιερώνεται στην Ευρώπη. Μετά τον ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στους ομίλους, επίτευγμα σημαντικό αφού το έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια. Ήταν ένας βασικός στόχος της διοίκησης Νίκου Κίρζη, το να μπει η λεμεσιανή ομάδα στην ευρωπαϊκή ελίτ, και το έχει καταφέρει.

Αυγουστή και Σκέμπρι
Για τον άθλο του Απόλλωνα έχουν πολλοί σημαντικό μερίδιο. Όμως οι δύο που δικαιούνται κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους είναι ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας Σωφρόνης Αυγουστή και ο Αντρέ Σκέμπρι.

Ο Σωφρόνης μέσα στους οκτώ μήνες που είναι προπονητής στον Απόλλωνα έχει σχεδόν καταφέρει τα πάντα. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και με την ομάδα του. Πέρα από τις προσωπικές διακρίσεις, που είναι πολλές, ο Κύπριος προπονητής μετρά ήδη ένα κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ και μια πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα. Ο Σωφρόνης ήρθε για να μείνει και αυτό είναι κάτι που αξίζει πέρα για πέρα. Μελετημένος, παθιασμένος ξέρει να ετοιμάζει και να καθοδηγεί με μαεστρία την ομάδα του και να την πάει από επιτυχία σε επιτυχία. Του αρέσει συνεχώς να βάζει υψηλούς στόχους και κάνει τα πάντα για να τους πετύχει.

Από την άλλη ο Μαλτέζος επιθετικός τα έχει βγάλει ήδη τα λεφτά του. Σημείωσε τέσσερα τέρματα στα έξι παιχνίδια της Ευρώπης, ενώ έκρινε και το Σούπερ Καπ με το τέρμα που σημείωσε. Αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετικά λύση για τον Απόλλωνα αυτήν την περίοδο και λογικό είναι να έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Ο Σκέμπρι «κούμπωσε» στην ομάδα από την πρώτη στιγμή και δείχνει ότι θα είναι σημαντικό σημείο αναφοράς για τον Απόλλωνα μέσα στη χρονιά.

Μετά τις δάφνες της Ευρώπης, οι «κυανόλευκοι» έστρεψαν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα. Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα έχουν τη δική τους πρεμιέρα στη Λευκωσία με τον Ολυμπιακό και στόχος είναι με το καλημέρα να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι φέτος ο Απόλλωνας είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να διεκδικήσει και στο τέλος να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα