Απόφαση Υπουργικού με ευαισθησίες για θάνατο βρεφών

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η είδηση, ότι γονείς οι οποίοι θρηνούν το θάνατο του ενός μηνός βρέφους τους στο Μακάριο Νοσοκομείο, έλαβαν επιστολή στην οποία καλούνται να πληρώσουν έξοδα παραμονής και θεραπείας. Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου βάζει "μπλόκο" σε τέτοια περιστατικά, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Οι γονείς Ελένη και Αντώνης Σκεντέρης παρέλαβαν την Δευτέρα την επιστολή μέσα από την οποία απαιτείτο η καταβολή €717,50, «χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Mιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigma, οι γονείς εξέφρασαν

την δυσαρέσκειά τους, καθώς και τον προβληματισμό τους για το χειρισμό της κατάστασης.

«Έγιναν πολλά μικρά λάθη συνεχόμενα, έγιναν απερισκεψίες», είπε ο πατέρας του άτυχου βρέφους.

Το βρέφος ήρθε στον κόσμο τον Φεβρουάριο και παρά τον αγώνα που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, «έφυγε» τον Απρίλη.

Ο κ. Σκεντέρης εξέφρασε το παράπονό του γιατί όπως είπε, δεν έγινε εξέταση του βρέφους από γαστρεντερολόγο. Είπε ακόμη, ότι είχε ζητήσει να δει παιδίατρος το βρέφος του, το απόγευμα πριν πεθάνει, και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, το αίτημα του δεν έγινε αποδεκτό.

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου διορθώνει το πρόβλημα

Την απάντησή του για το θέμα της επιστολής στους γονείς έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Υπουργός Υγείας σχολιάζοντας το γεγονός, είπε, πως η χθεσινή ανακοίνωση του σύμφωνα με την οποία ζητά από τους γονείς να μην καταβληθεί το ποσό, δεν ήταν «πυροσβεστική αντίδραση», αλλά απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που προηγείται πολλών εβδομάδων από την πιο πάνω περίπτωση.

Η απόφαση αφορά σε γονείς οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν νοσηλεία για τέκνα, τα οποία δεν επιβίωσαν τελικά.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός μίλησε για ένα σύστημα, που έχει ως στόχο να εξετάζει την εξέλιξη του νεογνού έτσι ώστε να μην καταλήγουν τέτοιες επιστολές σε γονείς, οι οποίο μάλιστα, βιώνουν το πένθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα