ΑΠΟΕΛ: Σενάριο ιδανικά... γραμμένο!

Αν κανείς έλεγε αυτό το σενάριο το βράδυ της Παρασκευής, δηλαδή να χάσει η ΑΕΚ βαθμούς από την Αναγέννηση Δερύνειας και ο ΑΠΟΕΛ να είναι ο νικητής στο ντέρμπι με την Ομόνοια, δεν θα το πίστευαν και αρκετοί. Και όμως έγινε! Οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν οι κερδισμένοι στο πρώτο μέρος της αγωνιστικής σήμερα Σάββατο, φθάνοντας στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας, μετά τις απώλειες της ΑΕΚ

στο "Τάσος Μάρκου".

Με έξυπνο, απλό τρόπο και με σωστή διαχείριση ο ΑΠΟΕΛ, μετέτρεψε το ντέρμπι "αιωνίων" σε περίπατο, αν και σε αυτό βοήθησε σημαντικά και το γεγονός ότι οι πράσινοι έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Καρλίτος.

Για πρώτη φορά ο ΑΠΟΕΛ μετά από 48 περιόδους φτάνει σε μια τόσο επιβλητική νίκη επί του αιώνιου, κάτι που σαφώς χαροποίησε όλους στην ομάδα και κυρίως τον κόσμο των περσινών πρωταθλητών που ανέμεναν εδώ και χρόνια ένα τέτοιο αγωνιστικό ξέσπασμα. Ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν φοβήθηκε το παιχνίδι, παρατάσσοντας τους ίδιους 11 με Απόλλωνα, δείχνοντας έτσι εμπιστοσύνη και στο σύστημα 4-4-2 (Αστάνα, Απόλλωνα και Ομόνοια) για τρίτη φορά.

Ο ίδιος είχε δηλώσει την προηγούμενη Πέμπτη ότι το ντέρμπι με την Ομόνοια ήταν ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς. Και αυτό γιατί ήταν το πρώτο του ντέρμπι στον πάγκο, γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ για το Γιουρόπα Λιγκ και γιατί έπρεπε επιτέλους ο ΑΠΟΕΛ να κερδίσει ντέρμπι. Όλα ήταν με το μέρος του Δανού τεχνικού που έμεινε αρκετά ικανοποιημένος με την απόδοση των παικτών του.

Η κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και τα τρία γκολ, ήταν το κλειδί για την μετέπειτα πορεία του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο κυρίαρχος μέχρι το τέλος του αγώνα, μία νίκη πολύ-πολύ σημαντική, δίνοντας τους έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η οδηγία του Κρίστιανσεν να κατεβάσει η ομάδα ταχύτητες μετά το 4-1 ήταν σαφής, αφού ακολουθεί και ο ευρωπαϊκός αγώνας της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα