ΑΠΟΕΛ: Παράδειγμα προς αποφυγήν

Η επιστροφή από τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ στο πρωτάθλημα, δεν ήταν ομαλή για τον ΑΠΟΕΛ και οι άνθρωποι της ομάδας δεν απέφυγαν αυτό που φοβόντουσαν. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε από την Ανόρθωση με 1-0 σε ένα παιχνίδι που καλό θα είναι να ξεχαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Από τον χθεσινό ΑΠΟΕΛ πολλά ήταν τα αυτονόητα που έλειψαν. Κατ’ αρχάς δεν υπήρχε η απαιτούμενη

φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό. Η ομάδα ήταν προβλεπτή με αποτέλεσμα να λείψει η σωστή κυκλοφορία της μπάλας και να μην φτάνει στον Ποτέ. Ουσιαστικά, οι γαλαζοκίτρινοι εγκλωβίστηκαν στην τακτική της Ανόρθωσης και ειδικά στο α’ 45λεπτο ήταν ωσεί παρών.


Κακά τα ψέματα, αλλά…
Ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο «Μπερναμπέου», ωστόσο κανείς από τους Φαρίας, Ζαχίντ και Ποτέ δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Για άλλη μια φορά, φάνηκε ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Μοράις στο κέντρο, αφού κακά τα ψέματα ο Πορτογάλος στα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της 11αδας. Επιπλέον, ο Αλωνεύτης έδειξε ότι όταν βρίσκεται στα 11αδα, η ομάδα ανεβάζει ρυθμούς. Κάτι που έγινε και στον χθεσινό αγώνα, αφού στα 20 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να δώσει την μπαλιά στο Μοράις που κέρδισε το πέναλτι, ενώ γενικότερα έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του.

Θέλουν χρόνο
Ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα δεν έψαξε για δικαιολογίες και καλά έκανε. «Η ήττα αυτή μας πονάει αλλά μέσα από τις ήττες μαθαίνεις και πράγματα και πρέπει μέσα από την προσαρμογή μας στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια να γίνουμε καλύτεροι», ανέφερε μεταξύ άλλων. Και εάν κάποιος διαβάσει καλύτερα τις δηλώσεις του, αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι και ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών αφού οι επιλογές του στο rotation που επιχείρησε δεν τον βοήθησαν καθόλου. Γιατί είναι ολοφάνερο ότι οι Ζαχίντ, Ποτέ και Φαρίας ακόμα δεν έχουν μπει στο «πετσί» της ομάδας. Και είναι κάτι που σίγουρα στη συνέχεια θα προσέξει περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα