Αποδεικνύεται ξανά ότι πάντα ψεύδονταν ΠτΔ - ΔηΣυ & ΑΚΕΛ

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ ΟΥΤΕ ο ΠτΔ, ούτε κι οι ηγέτες των ΔηΣυ &ΑΚΕΛ έχουν πεισθεί ακόμη ότι φανερώθηκαν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ανέκαθεν φανερωμένες σε άπαντες τους μη εθελοτυφλούντες, πραγματικές κι αδιάλλακτες προθέσεις τής Τουρκίας, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την οιανδήποτε «συμπεφωνημένη αμοιβαίως αποδεκτή λύση».

Προφανώς οι ομοθύμως επί τής ουσίας συμπλέοντες ΠτΔ - ΔηΣυ &ΑΚΕΛ δεν έχουν τη βούληση ν’ αναλάβουν διεθνή εκστρατεία για να καταγγελθεί και να εκτεθεί η Τουρκία Κατακτητής, (α) για τη συνεχιζόμενη παράνομη Κατοχή και (β) για τις εκπεφρασμένες και πασιφανώς απαράδεκτες

απαιτήσεις της για «λύση» μετατροπής τής Κύπρου σε προτεκτοράτο της και σε τουρκικό προγεφύρωμα αποτελεσματικότερου εκβιασμού τής Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Άγκυρα.

- ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ επίσης προφανές ότι: Στις αυξανόμενες οσημέραι εναντιώσεις που εκδηλώνονται από σειρά κρατών - μελών τής ΕΕ κατά της Τουρκίας, για σειρά σοβαρών λόγων που αναφέρονται στον απαράδεκτο για την ΕΕ αντι-δημοκρατικό, ανελεύθερο και νεο-σουλτανικό χαρακτήρα τού καθεστώτος της και στις συμπεριφορές της, δεν πρόκειται να ζητήσει η Κυπριακή Δημοκρατία να προστεθεί και το ποινικό μητρώο τής Τουρκίας στην Κύπρο.

- ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ κύριοι Αναστασιάδης, Άντρος κι Αβέρωφ, δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν υπέρ της Κύπρου καθήκοντα κατηγόρου εναντίον τής Τουρκίας. Ούτε και να προστεθούν υπέρ των αξιών τής ΕΕ στους άλλους εταίρους, κατήγορους τής Τουρκίας. Διότι κάτι τέτοιο φοβούνται ότι θα οδηγήσει στον τερματισμό των «διακοινοτικών» τους συνομιλιών και ουδέποτε έχουν διανοηθεί καν οποιαδήποτε άλλη πολιτική…

Α Υ Τ Ο ΠΑΡΑΓΕΙ δύο σημαντικά για τη μέχρι τούδε πολιτική και δημαγωγία τών ΠτΔ - ΔηΣυ &ΑΚΕΛ συμπεράσματα, τα οποία ασφαλώς επιτρέπουν και την έγκυρη πρόβλεψη, ποια θα είναι η παραπέρα πολιτική τους:

- ΠΡΩΤΟ ότι, ψεύδονταν όταν διαβεβαίωναν τον λαό πως αν φανερώνονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι αδιάλλακτες θέσεις τής Τουρκίας, θα εκστράτευαν δήθεν διεθνώς για να την εκθέσουν. Φανερώθηκαν αλλά δεν τις βλέπουν. Δεν θέλουν να τις δουν. Αρνούνται να βλέπουν, να παραδεχτούν και να ομολογήσουν την πραγματικότητα.

- ΔΕΥΤΕΡΟ ότι, επιμένουν ν’ αφήνουν και πάλι αναξιοποίητο, έναντι τής Τουρκίας, το πλεονέκτημα τής Κ.Δ. ως κράτους - μέλους τής ΕΕ, που ήταν και ο πρώτιστος διακηρυγμένος παγκομματικώς κύριος στόχος τής όλης προσπάθειας - της προ του 2004 δεκαετίας - για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

- ΕΤΣΙ αποδεικνύεται ότι, ουδέποτε είχαν τη θέληση, ούτε κατήρτισαν έστω κι ένα στοιχειώδες σχέδιο ενεργειών, ώστε να εκθέσουν διεθνώς την Τουρκία και, πολύ περισσότερο, να αξιοποιήσουν τη συμμετοχή τής Κύπρου στην ΕΕ για κάτι τέτοιο.

Α Π Λ Ω Σ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να εκλιπαρούν τον εντεταλμένο τής Τουρκίας να επανέλθει στις συνομιλίες τους, που εκείνος τις εγκατέλειψε. Και είναι πρόθυμοι γι’ αυτό, πρωτοστατούντος εντονότερα του ΑΚΕΛ - προκειμένου να ικανοποιήσουν τον κ. Ακιντζί - να ταπεινώσουν και να εξευτελίσουν τη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να μαστιγώσουν και να εξανδραποδίσουν το σύνολο του Ελληνισμού της Κύπρου: Για την προ… 67 ετών αντιαποικιοκρατική κατά τού βρετανικού ζυγού, απελευθερωτική και δημοκρατική, ιστορική του αξίωση στο Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Και εάν επανέλθει στις συνομιλίες τους ο κ. Ακιντζί και συνεχίσουν να διαπραγματεύονται τον «σκελετό τής λύσης τους», που όρισαν (α) με το Κοινό Ανακοινωθέν Χριστόφια-Ταλάτ 23.5.2008 και (β) με την Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη-Έρογλου 11.2.2014, δηλαδή τον Διζωνικό Συνεταιρισμό της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, υπάρχει άραγε λαός πρόθυμος - όσο κι αν τον μαστιγώνουν κι αν τον εξανδραποδίζουν κι αν τον εξευτελίζουν - να τους δώσει έστω και το 24% της 24ης Απριλίου 2004, υπέρ της μετατροπής τής ΕΚΟ τους («Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας») σε προτεκτοράτο της Τουρκίας;
Λάζ. Α. Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα