Αποχωρεί από την Premier League ο Κλάτενμπεργκ

Ένας από τους κορυφαίους εν ενεργεία διαιτητές, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, φέρεται να εγκαταλείπει την Premier League για να αναλάβει επικεφαλής στην αντίστοιχη ομοσπονδία των ρέφερι της Σαουδικής Αραβίας.



Ο 41χρονος θεωρείται αυτή τη στιγμή η «κορυφαία σφυρίχτρα» στον κόσμο, με αρκετά πλούισιο βιογραφικό: ήταν ο άρχοντας του τελικού του EURO 2016, του Champions League,

ενώ «σφύριξε» και στον τελευταίο τελικό Κυπέλλου Αγγλίας.

Έντεκα ημέρες νωρίτερα ο επικεφαλής των διαιτητών της Σαουδικής Αραβίας, Χάουαρντ Γουέμπ, έθεσε την παραίτησή του, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για να αναλάβει τα ηνία ο Κλάτενμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από το Νησί πριν το τέλος της περιόδου.

Στα νέα του καθήκοντα θα περιλαμβάνεται η συνεργασία με τους διαιτητές της χώρας με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεών τους και την επαγγελματοποίηση της διαιτησίας, ενώ είναι πιθανό να «σφυρίξει» και ο ίδιος σε μερικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Το συμβόλαιο που υπέγραψε θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Μιλώντας σε ζωντανή εκπομπή που μεταδιδόταν μέσω του Twitter στην σελίδα της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας, ο έμπειρος ρέφερι σχολίασε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Υπάρχουν παγγελματίες διαιτητές στην χώρα που φεύγω, γεγονός που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Ένα πράγμα που θα ήθελα να κάνουμε είναι να εργαστούμε με την ομάδα διαιτησίας και τον πρόεδρο, με την προοπτική τα αποτελέσματα που θα έρθουν να είναι επιτυχημένα για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα