Αποχωρεί από τη ΚΟΠ ο Διγενής Μόρφου

Ο Διγενής Μόρφου μετονομάζετε σε Διγενής Ακρίτας Μόρφου λόγο οικονομικών προβλημάτων.

Σε μια χώρα οπού το ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο ,να κλείνει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός . Πόσω μάλλον ένα προσφυγικό σωματείο που πέρασε όσα πέρασε με τη Τουρκική Εισβολή και τις συνέπειες της που είχαν τα προσφυγικά σωματεία .

Το ιστορικό σωματείο Διγενής Μόρφου αναστέλλει τις εργασίες του και πήρε τη απόφαση να αποχωρήσει από την ΚΟΠ και να εγγράψει

νέο σωματείο με την ονομασία Διγενής Ακρίτας Μόρφου 1974, πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/8).
Χαριστική βολή της απόφασης των διοικούντων της προσφυγική ομάδα είναι οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αν και μαζεύτηκε μέσα σε ένα μήνα το ποσό των 45.832 ευρώ για να βγει το σωματείο από το εμπάργκο και να αγωνιστεί κανονικά στην ΚΟΠ, τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν να παίρνουν χρήματα προέβαλαν την τελευταία στιγμή ανέφικτες και εξωπραγματικές απαιτήσεις και οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει :
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και η επιτροπή σωτηρίας του σωματείου εκφράζουν δημόσια τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους επώνυμους φίλες και φίλους του σωματείου , καθώς επίσης και σε όλα τα οργανωμένα σύνολα , για τη συγκινητική τους ανταπόκριση στην προσπάθεια για να μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό της τάξεως των 48.000 ευρώ για να μπορέσει το σωματείο να άρει το εμπάργκο και να αγωνιστεί κανονικά στην ΚΟΠ. Μαζεύτηκαν 45.832 ευρώ μέσα σε ένα μήνα, ποσό εκπληκτικό για τα σημερινά δεδομένα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης!
Δυστυχώς όμως, οι διαπραγματεύσεις με τρεις ποδοσφαιριστές που χρωστάμε λεφτά έχουν καταλήξει σε ναυάγιο, μιας και οι απαιτήσεις που προέβαλαν την τελευταία στιγμή είναι ανέφικτες και εξωπραγματικές ( πρέπει να βρεθεί ένα ποσό της τάξεως των 18.000 ευρώ πέραν των 45.000 που μαζεύτηκαν ήδη, μέσα στις επόμενες 24 ώρες)!
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, δυστυχώς αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να προχωρήσουμε σε οδυνηρές λύσεις , τύπου Αλκή Ορόκλινης, Πέγεια, Ονήσιλλος Σωτήρας. Η ομάδα θα αποχωρήσει από την ΚΟΠ, θα εγγράψει νέο σωματείο με την ονομασία Διγενής Ακρίτας Μόρφου 1974 και θα ξεκινήσει μια νέα πορεία για να ξαναεπιστρέψει υγιής και χωρίς χρέη στα σαλόνια της ΚΟΠ .
Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας άλλα και τις απολογίες μας στους ποδοσφαιριστές που συμφώνησαν με την πρόταση διακανονισμού που τους είχαμε προτείνει για άρση του εμπάργκου και που δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και είναι οι εξής: Α. Μακρίδης , Α. Κλεωβούλου , Ε. Τυρίμος, Χ. Χριστοφή, Μ. Πασχάλη, Γ. Γρηγορίου, Λ. Στυλιανού, Γ. Οικονομίδης ,Κ. Ονησιφόρου και Σ. Σταύρου.
Για μια ακόμη φορά θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη στάση που τήρησαν στην προσπάθεια αυτή, όλοι οι οργανωμένοι φορείς της Μόρφου, αλλά και οι πολιτικοί και επώνυμοι συμπολίτες μας, που ουκ ολίγες φορές ευεργετήθηκαν από το σωματείο μας ποικιλοτρόπως .
Εντός της ημέρας θα δημοσιοποιηθεί και αναλυτικός κατάλογος με όσους εισέφεραν στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε για να μαζευτεί το ποσό των 45.832 ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι θα παραμείνει στις επάλξεις της προσπάθειας για να κρατηθεί ζωντανό το σωματείο και η άσβεστη φλόγα για επιστροφή στην αγαπημένη μας Μόρφου, έστω και χωρίς την ποδοσφαιρική του ομάδα και ευχόμαστε σύντομα να επιστρέψουμε στην πόλη μας , στο γήπεδο μας και να μπορέσουμε να ξαναζωντανέψουμε τον φονέα των γιγάντων .
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκτάκτως στις 6 η ώρα το απόγευμα για να επικυρώσει τα πιο πάνω.
Δυστυχώς ότι δεν κατάφερε ο Τούρκος εισβολέας τον καταραμένο Αύγουστο του 1974, γίνεται σήμερα τον καταραμένο Αύγουστο του 2015.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα